Mijn favoriete fastfood is toch echt pizza. Serieus! Als ik zou moeten kiezen tussen een bord friet of een pizza dan ga ik negen van de tien keer voor pizza. Als Tim en ik besluiten om eten te laten bezorgen kiezen we ook regelmatig (lees: eens in de twee/drie maanden) voor pizza – heerlijk is het! Pizza zelf maken doe ik naar mijn idee veel te weinig en dat terwijl het zo leuk is om te doen. Ik hou ervan om met mijn handen het deeg te kneden en de pizzabodems vervolgens te beleggen met toppings die ik lekker vind. Ik vond het de hoogste tijd worden om in Fastfood Friday weer eens een pizzarecept te delen en vandaag maak ik Shoarmapizza. Een ultieme guilty pleasure als je het mij vraagt. Sowieso hou ik wel van dit soort ‘foute’ gerechten. Ik vind pizza met parmaham en truffelmascarpone fantástisch, maar zo’n echt foute pizza met shoarma en knoflooksaus is ook helemaal prima. Voor deze pizza maak ik de bodems zelf, maak ik kipshoarma en serveer ik er een super makkelijke knoflooksaus bij die je in een handomdraai hebt gemaakt. Genieten hoor!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Shoarmapizza

Shoarmapizza

Fastfood Friday: Shoarma pizza
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2pizza's pizza's
Ingrediënten:
  • Voor de pizzabodems:
  • 350 gr patent- of 0.0 bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 1 el kristalsuiker
  • 250 ml lauwwarm water
  • Toppings:
  • 100 gr pizzasaus
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 1 gegrilde paprika - uit pot, in reepjes
  • 300 gr kippendijen - in reepjes
  • 1 el shoarmakruiden
  • Voor de knoflooksaus:
  • 50 ml volle (Griekse) yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook - geraspt of knoflookpasta
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
Bereidingswijze:
  1. Begin met het maken van de pizzabodems. Doe hiervoor het zout en de suiker bij de bloem en doe dit in de kom van een keukenmachine. Het deeg kun je eventueel ook met de hand kneden!
  2. Voeg de olijfolie toe en zet de machine aan. Voeg terwijl de machine draait de gist toe en uiteindelijk langzaam het water.
  3. Laat de machine het deeg een paar minuten kneden tot het loskomt van de randen van de kom en licht plakkerig maar luchtig aanvoelt.
  4. Bebloem het aanrecht lichtjes en stort het deeg hierop. Kneed het pizzadeeg nog een keer goed door en vorm er een bal van.
  5. Vet een schone kom lichtjes in en leg hier het pizzadeeg in. Dek de kom af met plasticfolie (of gebruik een pedaalemmerzak!) en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C. Mocht je een pizzasteen hebben, leg deze dan op een bakrooster op de onderste tray van de oven tijdens het voorverwarmen.
  7. Kneed na een uur het deeg nogmaals lichtjes door en verdeel het in tweeën. Rol de stukken deeg uit tot een pizzabodem van de door jou gewenste grootte. Hoe groter de pizza, hoe dunner de bodem natuurlijk.
  8. Smeer de pizzabodems in met pizzasaus en verdeel hier de geraspte mozzarella, gegrilde paprika en rode ui overheen. Schep de shoarmakruiden met de kipreepjes om en verdeel ook deze (ja, rauw!) over de pizza.
  9. Bak de pizza op de warme pizzasteen of anders op een bakplaat onderin de oven in 20-25 minuten helemaal gaar.
  10. Maak ondertussen de knoflooksaus door alle ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren.
  11. Verdeel de knoflooksaus over de pizza's zodra deze uit de oven komen en serveer ze direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.