S’Mores is iets typisch Amerikaans, eigenlijk kennen we het hier in Nederland niet echt. Het is een kampvuur-snackje dat tegenwoordig wordt ingezet op tal van manieren. Een simpel snackje van biscuit, in Amerika graham crackers, zachte marshmallow en chocolade. Voor Ohmyfoodness maakte ik ze járen geleden al eens in de magnetron, een hele lekkere en makkelijke manier om S’Mores te eten. Voor de Fastfood Friday van vandaag besloot ik het trio te gebruiken als toppings voor koekjes en dat werden S’Mores cookies. Zachte, chewy koekjes met chocolate chips, mini marshmallows en grove stukken biscuit – zo lekker! De koekjes zijn lekker kleurrijk geworden door de mini marshmallows die ik heb gebruikt, maar mocht je deze niet kunnen vinden of simpelweg niet van die disco-taferelen willen hebben, dan kun je de welbekende grote witte marshmallows ook in stukken knippen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

S'Mores cookies

S'Mores cookies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

S'Mores cookies

Fastfood Friday: S'Mores cookies
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • 100 gr boter - op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr biscuits - grof gebroken
  • 50 gr mini marshmallows
  • 150 gr chocolate chips
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de (of meerdere!) bakplaten met een vel bakpapier.
  2. Doe de boter samen met beide soorten suiker in de kom van een keukenmachine (of klop met een elektrische handmixer) en klop het geheel romig. Voeg vervolgens het ei toe en klop dit tot een papje.
  3. Doe de bloem, bakpoeder en een snufje zout bij de andere ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een egaal koekbeslag.
  4. Roer de grof gebroken biscuits, mini marshmallows en chocolate-chips door het koekbeslag.
  5. Schep met behulp van een ijslepel hoopjes van het koekbeslag op de bakplaat. Zorg voor minimaal 5cm tussenruimte.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je de koeken serveert.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.