Ik kan deze cheesecakeweek natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder even wat aandacht aan mijn nieuwste Speculaas-karamelcheesecake bakmix te besteden. In juni van dit jaar lanceerden we de eerste twee Ohmyfoodness cheesecakebakmixen, mixen die erop gericht zijn om zelf nog mee te variëren. We hebben een mooi basisrecept voor je gecreëerd maar dagen jou uit om daar nog iets mee te doen. Het goede nieuws is dat dat met deze Speculaas-karamelcheesecake bakmix niet hoeft. Deze cheesecake is namelijk helemaal ‘af’. Naast het zelf moeten toevoegen van boter, roomkaas en eieren heb je helemaal niets meer nodig. De Speculaas-karamelcheesecake is kruidig, zoet en lekker romig – precies zoals ik een typische herfst-/wintercheesecake graag zie. Mocht je hem iets meer aan willen kleden dan kun je ervoor kiezen om het zakje karamelsaus over de taart te schenken in plaats van in de vulling te verwerken. Of je maakt er gauw wat mascarponeroom bij om over de taart te spuiten, ook heel lekker en mooi. Mascarponeroom maak je door 250 ml slagroom, 125 gr mascarpone, 50 gr poedersuiker en het merg van 1 vanillepeul met elkaar op te kloppen tot een stevig room.

Nieuwsgierig geworden? De Speculaas-karamel bakmix is te koop bij Jumbo voor €2,79. De No Bake en NY Style bakmixen vind je bij zowel Jumbo als Albert Heijn!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Speculaas-karamelcheesecake

Speculaas-karamelcheesecake

Speculaas-karamelcheesecake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Speculaas-karamelcheesecake

Speculaas-karamelcheesecake
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (24 cm) taart (24 cm)
Ingrediënten:
  • 1 Ohmyfoodness Cheesecake bakmix Speculaas-Karamel
  • 50 gr boter
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C boven- en onderwarmte of 135°C hetelucht. Gebruik het bakpapiertje uit de bakmix-verpakking om de bodem van de springvorm mee te bekleden.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de mix voor de speculaasbodem aan toe. Roer goed door en stort de bodem in de springvorm.
  3. Verspreid de koekkruimels met een lepel en druk de bodem stevig aan.
  4. Roer voor het cheesecakebeslag de roomkaas luchtig en voeg hier de inhoud van het zakje cheesecakemix, de eieren, eidooier en het zakje met karamelsaus aan toe. Roer goed door tot een egaal beslag.
  5. Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 75 minuten gaar. Zet de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake nog een uur in de oven afkoelen alvorens je hem volledig laat afkoelen op het aanrecht.
  7. Zet de cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

3 reacties

  1. Judith

    Ik wil deze het weekend gaan maken. Alleen is mijn vraag welke maat eieren ik moet gebruiken, M of toch L.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.