We gaan de zoete kant op met ons cakerecept van vandaag! Ik was een beetje in de zomer-/lentevibes en ben er zo langzamerhand aan toe om te werken met heerlijk zoet zomerfruit. Een zomers recept kun je de cake van vandaag dan ook wel noemen. Ik maakte voor Fastfood Friday een sticky perzikcake met kokos. Door perzik uit blik inclusief het siroop te gebruiken is dit een cake geworden waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Een cake voor de échte zoetekauw, helemaal dankzij het plakkerige maar heerlijke kokosglazuur on top. Natuurlijk kun je de cake in stukken serveren bij de koffie maar hij lijkt me ook heerlijk met een bolletje (vanille-)ijs. Op die manier doet het me zelfs een beetje denken aan één van mijn favoriete Aziatische desserts: mango & sticky rice. Heb ik je genoeg lekker gemaakt voor dit recept? Veel plezier ermee!

Ps: Mocht je nog wat perziken uit blik overhouden, snijd deze dan in partjes en garneer de cake hiermee. Schenk er dan vlak voor het serveren ook nog wat gecondenseerde melk overheen. Dan heb je pas écht een guilty pleasure voor je staan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Sticky perzikcake met kokos

Sticky perzikcake met kokos

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Sticky perzikcake met kokos

Fastfood Friday: Sticky perzikcake met kokosfrosting
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
16stukken stukken
Ingrediënten:
  • Voor de cake:
  • 2 eieren
  • 250 gr kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 gr halve perziken uit blik incl. siroop - in blokjes gesneden
  • Voor het kokosglazuur:
  • 125 gr boter of margarine
  • 125 gr kristalsuiker
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 100 gr geraspte kokos
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  2. Klop de eieren samen met het kristalsuiker op tot een romig mengsel en voeg hier het vanille-extract aan toe.
  3. Doe de droge ingrediënten in de kom en spatel dit tot een droog beslag. Voeg dan de perzikblokjes en het siroop toe en spatel het geheel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 30/40 minuten gaar.
  5. Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg daar de kristalsuiker aan toe. Verwarm dit al roerend mee tot de suiker nagenoeg gesmolten is.
  6. Doe de gecondenseerde melk in de pan en verwarm dit even mee. Voeg dan de geraspte kokos toe en spatel dit goed door de andere ingrediënten.
  7. Prik zodra de cake uit de oven komt flink wat gaatjes in de cake met behulp van een vork.
  8. Smeer het kokosglazuur over de warme cake en laat de cake vervolgens volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.