Wentelteefjes ovenschotel
Wentelteefjes ovenschotel
Wentelteefjes ovenschotel
Wentelteefjes ovenschotel
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediënten
Voor de wentelteefjes:
  • 1 baguette– minimaal 1 dag oud
  • 6 eieren
  • 75gr kristalsuiker
  • 500ml volle melk
  • 125ml slagroom
  • 1tl vanille extract
  • 1tl kaneelpoeder
  • 100gr blauwe bessen
Voor het kaneelkruim:
  • 75gr bloem
  • 75gr bruine basterdsuiker
  • 25gr boter
  • 1tl kaneel
Instructies
  1. Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop dit even lichtjes op. Voeg dan melk, slagroom, vanille en kaneelpoeder toe en klop het geheel tot een egaal beslag.
  2. Scheur de baguette in grove stukken en schep deze samen met de blauwe bessen door het beslag.
  3. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met plasticfolie en zet hem minimaal 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
  4. Verwarm na 2 uur de oven voor op 180°C.
  5. Maak het kaneelkruim door alle ingrediënten met je vingertoppen te mengen tot een grof kruim.
  6. Verdeel het kruimeldeeg over de ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  7. Bak de wentelteefjes ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven, haal het aluminiumfolie eraf en bak de schotel onafgedekt nogmaals 20 – 25 minuten tot het kaneelkruim lekker krokant is en het meeste vocht is verdampt.