Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en verse aardbeien
Fastfood Friday: Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien
Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en verse aardbeien
Fastfood Friday: Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien
Porties
4stuks
Porties
4stuks
Ingrediƫnten
  • 4 croissants– vers of van een dag oud
  • 250ml verse slagroom
  • 1 vanillepeul
  • 50gr kristalsuiker
  • 75ml volle melk
  • 2 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 1tl kaneelpoeder
  • verse aardbeien
Instructies
  1. Doe 125 ml slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit met een elektrische mixer of standmixer lobbig. Voeg terwijl je klopt beetje bij beetje de suiker toe.
  2. Zet de vanilleroom in de koelkast terwijl je de wentelteefjes maakt.
  3. Klop de rest van de slagroom, melk, eieren, vanille-extract en kaneelpoeder samen op.
  4. Wentel de croissantjes zo’n 30 seconden door het beslag.
  5. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de croissantjes aan weerszijden bruin. Druk de croissantjes tijdens het bakken iets plat.
  6. Leg de wentelteefjes van croissants op een bord en verdeel hier verse aardbeien overheen. Schep tot slot een flinke lepel van de vanilleroom over de wentelteefjes en serveer ze direct.
Notities

*De wentelteefjes zijn koud ook erg lekker, ze worden dan wat plakkeriger – jum!