Mocht je het nieuws onlangs nou compléét gemist hebben, ik kan het me bijna niet voorstellen maar je weet maar nooit!, begin deze maand lanceerde ik in samenwerking met Royal Smilde twee super toffe Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen! In het artikel legde ik al uit dat het mijn bedoeling is dat je zoveel mogelijk gaat variëren met de bakmixen. Ze smaken an sich al onwijs lekker, het is echter nóg leuker om er je eigen draai aan te geven om zo jouw favoriete cheesecake op tafel te zetten. Om je een beetje op weg te helpen maak ik in Fastfood Friday één van mijn favoriete recepten uit mijn Cheesecakeboek, met de New York Style cheesecake bakmix als basis: de witte chocolade cheesecake met passievrucht Mocht jij aan de slag gaan met een van mijn bakmixen en hier iets over plaatsen op Instagram, vergeet dan niet om #OMFCheesecake te gebruiken – dan kan ik jouw foto terugvinden! Binnenkort maak ik nog een video met de No Bake cheesecake als basis, ook met deze mix kun je eindeloos variëren.

De Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen liggen de hele zomer lang exclusief bij Jumbo in de winkels!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Witte chocolade cheesecake met passievrucht
Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Witte chocolade & passievruchtcheesecake

Fastfood Friday: Witte chocolade & passievrucht cheesecake met mijn bakmix!
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (20-24 cm) taart (20-24 cm)
Ingrediënten:
  • 1 pak Ohmyfoodness Cheesecake bakmix - New York Style
  • 50 gr boter of margarine
  • 600 gr naturel roomkaas - bijv. Philadelphia naturel
  • 200 gr witte chocolade - gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 4 el passievrucht*
Bereidingswijze:
  1. Vet een springvorm van 20, 22 of 24 cm in en bekleed de bodem met het bakpapiertje uit de bakmix-verpakking. Verwarm de oven voor op 150°C (boven- onderwarmte of 135°C hetelucht) en zet een schaal met een laagje water onderin de oven.
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de inhoud van het zakje bodemmix aan toe. Roer goed door en stort de bodemmix in de springvorm.
  3. Verspreid de koekkruimels met een lepel over de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan.
  4. Doe de roomkaas in een kom en roer dit romig met een spatel of pannenlikker. Voeg de inhoud van het zakje bakmix toe aan de roomkaas en spatel dit tot een klontvrij beslag.
  5. Schenk de gesmolten witte chocolade in de kom en spatel dit door het cheesecakebeslag.
  6. Voeg dan een voor een de eieren en de eidooier toe. Roer dit rustig tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  7. Stort het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de cheesecake in het midden van de oven boven het waterbad in 75 minuten gaar. Zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecake daarin een uur rustig afkoelen.
  9. Zet de cheesecake op het aanrecht en laat hem daar volledig afkoelen. Zet de taart dan minimaal 6 uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  10. Garneer de witte chocolade cheesecake de volgende dag met passievrucht en serveer direct. De taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

In de supermarkt vind je tegenwoordig in het vriesvak ook bevroren blokjes passievrucht. Deze zijn ideaal voor het maken van deze cheesecake!

8 reacties

  1. Gaby

    Ohh dit komt als geroepen! Nadat ik hoorde dat je bakmixen uitkwamen wou ik heel graag deze cheesecake maken voor mijn verjaardag. Ik wist dat ‘ie alleen in het boek stond en die staat op mijn verlanglijstje. Nu kan ik ‘m dus toch maken, yay!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Nee hoor, zeker niet! Ze blijven gewoon liggen, maar vanaf september liggen ze ook bij andere supermarkten in de schappen en niet meer exclusief bij Jumbo ;)

      Beantwoorden
  2. Ineke

    Hoi Sabine superlekker deze Cheesecake met passievruchten, en idd erg makkelijk te maken met de bakmix. Maar ik vraag me af waarom deze taart 75 minuten moet bakken en dezelfde taart uit jouw bakboek 100 minuten? Deze taart was overigens perfect na 75 minuten. Bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Dat heeft met de samenstelling van de ingrediënten te maken! De bakmix is er zo op gemaakt dat iedere variatie binnen 75 minuten klaar is :)

      Beantwoorden
  3. Tara

    Hi Sabine,

    Kan deze ook met de no bake mix gemaakt worden? Mijn oven is kapot, maar deze cheesecake lijkt me heerlijk!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.