Want taart kan altijd. En dan maakt het niet zoveel uit of dat nou een zoete of een hartige variant is, bij mij is het altijd welkom. In het geval van een hartige taart vind ik het altijd zo fijn dat als je een hele taart hebt gebakken, je vaak aan één punt (bij de rest van je maaltijd) voldoende hebt. En dat betekent dus meestal dat de lunch voor de volgende dag ook al geregeld is, lekker makkelijk. En daar houden we van.

Ik moet bekennen dat ik niet heel vaak een hartige taart maak, maar nadat ik deze filodeegtaart had gemaakt, nam ik me direct voor dit vaker te doen. En dan zeker met filodeeg want dat vind ik dus hartstikke lekker. En ja, de inhoud is natuurlijk bepalend maar je kan niet heel snel de mist in gaan. Kies wat lekkere ingrediënten uit en verwerk die in de vulling. Zelf hou ik van goede, stevige smaken die er wel een beetje uit mogen knallen en zongedroogde tomaatjes hebben die eigenschap; heel smaakvol. Samen met geitenkaas en pijnboompitjes een perfecte combi en de basis van een heerlijke vulling.

Filodeegtaart met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart taart
Ingrediënten:
  • 75 gram pijnboompitjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes netto gewicht
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 eieren
  • 10 vellen filodeeg
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het filodeeg ontdooien.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen in een schaal.
  3. Fruit vervolgens de ui in een beetje olijfolie en rasp de knoflook boven de pan. Zet het vuur uit zodra het klaar is en voeg het mengsel toe aan de pijnboompitjes.
  4. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en meng samen met de geroosterde pijnboompitjes, eieren, ui en knoflook tot een beslag.
  5. Brokkel de geitenkaas boven het mengsel er roer nog even goed door elkaar.
  6. Verdeel nu 7 vellen filodeeg over de ingevette quichevorm. Zorg dat ze elkaar overlappen en dat er een flink stuk over de rand heen hangt.
  7. Giet nu het beslag op het filodeeg en beleg met de 3 overige vellen filodeeg. Vouw nu de overhangende delen naar binnen en bestrijk het geheel met een beetje olijfolie.
  8. Schuif in de oven voor ongeveer 40 minuten, de taart is klaar als hij mooi goudbruin gekleurd is.

Als je de taart af hebt laten koelen en je wil een warm stukje eten, warm hem dan even op in de oven. Wordt de bovenkant ook weer lekker knapperig van.

2 reacties

  1. simone

    ik heb m gemaakt en wacht tot hij klaar is ik kook veel en graag, ook heb ik andere hartige taarten gemaakt met zongedroogde tomaten van oh my foodness, en hapjes,echt leuk en ooo zooo guilty lekker!!! de salami kaasticks viel thuis enorm in de smaak was ook goed gelukt, dames ga zo door ! en leuke site is dit zeg

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.