Frisse kipsalade voor op brood
Frisse kipsalade voor op brood
Frisse kipsalade voor op brood
Frisse kipsalade voor op brood
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 300gr kipfilet
  • 200gr crème fraiche
  • 1stengel bleekselderij– in kleine stukjes
  • 1el verse dille– fijngehakt
  • 1el verse bieslook– fijngehakt
  • 1 lente-ui– in dunne, halve ringen
  • sap + schil van 1/2 citroen
  • peper en zout
Instructies
  1. Leg de kipfilets in een pan met water en breng het water aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur laag. Zorg ervoor dat er af en toe nog een bubbeltje te zien is.
  2. Kook de kipfilets ongeveer 8 minuten in het langzaam kokende water.
  3. Draai het vuur na 8 minuten uit. Laat de deksel op de pan en laat de kipfilets nog eens 7 minuten in het hete water staan.
  4. Roer ondertussen alle andere ingrediënten voor de broodsalade door elkaar en zet het mengsel in de koelkast.
  5. Haal na 7 minuten de kipfilets uit de pan en pluis ze uit elkaar met behulp van twee vorken.
  6. Laat de kipfilet 10 minuten afkoelen en schep het vlees vervolgens door alle andere salade-ingrediënten.
  7. Serveer de salade direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.