Nu we weer in april zitten wordt het langzaam tijd voor salades. Ik merk in ieder geval dat ik er echt weer naar hunker. Sowieso naar lentegerechten trouwens. Na die maanden vol zware stamppotten, stoofpotten en koolhydraatrijke gerechten heb ik echt weer zin in frisse salades, witte asperges, vrolijke kleuren op het bord etc. April is echt zo’n twighlight zone maand. Het kan súper warm zijn maar ook nog vriezen. Qua recepten plannen is het dan ook altijd een uitdaging want waar kies je voor? Ik probeer altijd een fijne mix van recepten te doen in april. Hier en daar nog een stevig ietwat winters gerecht, afgewisseld met recepten als deze frisse pastasalade met Hollandse garnalen. Ik zie deze pastasalade met gemak aankomende zomer op de barbecuetafel staan, maar voor nu vind ik hem ook al heel erg lekker als lunch. Met pastasalades kun je eigenlijk nooit de fout in gaan, ze komen altijd wel op.

Frisse pastasalade met Hollandse garnalen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Frisse pastasalade met Hollandse garnalen

Frisse pastasalade met Hollandse garnalen
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 350 gr fusilli
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 1/4 komkommer in dunne schijfjes
  • 2 lenteuitjes in ringen
  • 1 handvol rucola
  • 2 el verse bieslook fijngehakt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl gedroogde dille
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat deze volledig afkoelen.
  2. Schep zodra de pasta is afgekoeld de Hollandse garnaaltjes, komkommer, lente-ui, rucola en bieslook door de pasta.
  3. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en maak daar een gladde dressing van. Schenk de dressing over de pastasalade en schep het geheel nog een keertje om.
  4. Serveer de pastasalade direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast. In de koelkast blijft de pastasalade ongeveer drie dagen goed.

3 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Heerlijk, deze salade! Ik ben echt gek op pasta en pastasalades (heb ik volgens mij al 300 keer verteld). Ik vind de combinatie Hollandse garnalen en citroenen ook erg goed. Door de komkommer is het vast nog frisser, superlekker! Malou x

    Beantwoorden
  2. Resy

    Deze combinatie van ingrediënten en het lenteweer zijn echt perfect! Binnenkort dus ook maar eens de boodschappen halen om dit veel te lekker uitziende gerecht te maken

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.