Frittata is zo’n gerecht dat makkelijk en snel te maken is, en waarmee je eindeloos kan variëren. Je kunt ‘m vol met groenten stoppen, lekkere kruiden erbij en met een kwartiertje flink stoven heb je deze dikke omelet wel op tafel staan. Goed als lunch, of als lichte maaltijd. Maar ook zeker een goed bijgerecht.

Voor deze variant heb ik het wat uitgebreider aangepakt. Want als aanvulling op de smaakvolle frittata met gorgonzola en kastanjechampignons, maakte ik een pesto van rucola. Weer eens wat anders dan de standaard (maar ook al-tijd goede) variant met basilicum en lekker voor over de frittata. Smaakvol dus, dat kunnen we wel stellen met de stevige smaken die in dit gerecht zitten. Wat betreft de kaas; je moet wel van een pittige variant houden want de smaak van de gorgonzola komt goed naar voren. Houd je daar minder van, vervang de gorgonzola dan door bijvoorbeeld feta of witte kaas (saladekaas).


Frittata met Rucolapesto en Gorgonzola
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
3-4 personen 3-4 personen
Ingrediënten:
  • Pesto
  • 75 gram rucola
  • 40 gram pijnboompitten geroosterd
  • 6-8 el olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • Frittata
  • 250 gram kastanjechampignongs in plakjes
  • 4 flinke handen verse spinazie
  • 8 eieren
  • 75 gram Gorgonzola
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten voor de rucolapesto in de keukenmachine en maal tot een egale massa (mogelijk zul je de rucola in etappes toe moeten voegen). Doe de pesto in een schaaltje en zet apart.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes champignon kort. Voeg telkens een hand spinazie toe, en roer en wacht tot het geslonken is.
  3. Als alle spinazie erin zit, klop je de eieren los en brokkel je de Gorgonzola. Roer de stukken Gorgonzola, samen met wat peper en zout door de eieren en voeg het eimengsel toe aan de spinazie en champignons in de pan.
  4. Laat het geheel nu met deksel op de pan stoven, zo'n 15 tot 20 minuten. Vlak voordat de frittata gaar is verdeel je er nog wat dotten pesto over.
  5. Laat de frittata heel even afkoelen in de pan zodat je hem er makkelijk uit kunt scheppen.

2 reacties

  1. Linda

    Waarom heet de frittata, in geff recept ” tzatziki bowl”? Vreemd
    Verder lijkt hij mij heerlijk. Ook de rucola pesto ga ik proberen, omdat ik niet zo van de basilicum ben. Leuke tip! Thanks

    Beantwoorden
    • Vivian

      Hi Linda, dat is een foutje. Inmiddels aangepast. Er stond eerst een Tzatziki Bowl gepland voor vandaag maar dat recept is geschrapt ;-)
      Succes en geniet van de pesto! Groetjes Vivian

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.