In de wereld van de brownies zijn er twee soorten: cake-achtige brownies waarvan ik al talloze variaties heb gemaakt op OMF en fudgy brownies, ietwat zachtere en compactere brownies die smelten op je tong. Van die laatste ga ik vandaag het recept delen. Deze brownies horen van de bovenkant licht knapperig te zijn maar moeten van binnen onwijs smeuïg zijn. Gelukkig zijn deze fudgy brownies net zo makkelijk om te maken als de andere en kun je ook deze gebruiken voor talloze variaties. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat, er is geen goed of slecht.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Fudgy brownies

Fudgy brownies

Fudgy brownies
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • 125 gr boter
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 50 gr ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in.
  2. Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide op middelhoog vuur. Roer af en toe door om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
  3. Schenk de gesmolten boter en chocolade in een kom en doe hier de suiker bij. Klop het even goed door.
  4. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
  5. Doe tot slot alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij browniebeslag.
  6. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel het met een spatel over de hele vorm.
  7. Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven; laat ze volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

    • Nienke

      Nou ik ging daarna andere brownies bakken (want hè, had zin in fudgy brownies :-)) en toen moest de oventijd weer veel langer. Dus ik weet ook niet waar het aan lag…

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.