Ik weet zeker dat als je iemand vraagt naar populaire voorgerechten voor de Kerst, hij of zij zal antwoorden met carpaccio en garnalencocktail. Logisch ook. Als ik denk aan standaard voorgerechtjes denk ik ook aan die gerechten. Echter kun je met standaard gerechten ook variëren en dat doe ik vandaag in deze video. Ik maak een garnalencocktail 2.0. Alsnog heel simpel om te maken, maar net iets leuker om te serveren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Garnalencocktail 2.0

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om een garnalencocktail op een leuke manier te serveren. Glaasjes zijn vrij standaard wellicht, maar je kunt ook uitgehold fruit gebruiken als vervanger voor het glas. Denk bijvoorbeeld aan een schoongemaakte grapefruitschil. Of wat denk je van een avocado? Het vruchtvlees kun je dan direct door de garnalencocktail scheppen.

Ook kun je ervoor kiezen om een soort deconstructed cocktail te serveren. Verdeel dan alle afzonderlijke onderdelen op een leuke manier over een plat bord.

Wanneer je Pinterest gebruikt (altijd een goede inspiratiebron!) en zoekt op ‘shrimp cocktail’ kom je genoeg leuks tegen. In ieder geval voldoende om die glazen een keer in de kast te laten staan.

garnalencocktail2-01

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Garnalencocktail 2.0
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
6 stuks stuks
Ingrediënten:
  • 3 vellen filodeeg gehalveerd
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 grapefruit in partjes
  • verse bieslook
  • 6 gamba's
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Vet een muffinvorm in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de blaadjes filodeeg over de muffinvorm en maak hier cupjes mee. Bak de filodeegcups in het midden van de oven in 10 minuten knapperig.
  2. Doe de rivierkreeftjes samen met de mayonaise, crème fraîche, het paprikapoeder, een halve fijngesneden grapefruit en verse bieslook naar smaak in een kommetje. Voeg peper en zout toe en roer het geheel goed door.
  3. Bak ondertussen de gamba's in een koekenpan gaar.
  4. Schep de rivierkreeftjessalade in de filodeegcups. Garneer de garnalencocktails met partjes grapefruit, verse bieslook en de gebakken gamba's.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Marije

    Vraaaagje; ik ben altijd huiverig voor de darmpjes van de garnalen en schoonmaken enzo… Wat kan ik dan het beste gebruiken? En moeten rivierkreeftjes ook schoongemaakt worden?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.