Het was echt veel en véél te lang geleden dat wij risotto hadden gegeten dus ik vond het wel weer eens de hoogste tijd worden. Normaal gesproken maak ik risotto als compleet gerecht, ik mik alles in de pan en 30 minuten later heb ik een heerlijk maaltje op tafel staan. Nu besloot ik het iets anders te doen en de risotto meer als bijgerecht te zien. Ik maakte gegrilde paprikarisotto met groene groenten en dit was direct een goed maaltje om mijn nieuwe oven te testen, gezien die rustig een uur heeft staan blazen voor het grillen van de groenten. In ieder geval vond ik het een onwijs lekker gerecht en deed het me ook een beetje denken aan de lente met al die verse groenten, heerlijk! En ook fijn voor de mama’s met kleine kindjes: omdat ik in de risotto uitsluitend met groenten en bouillon heb gewerkt – dus niet met kaas of iets, is het voor de kleintjes ook prima te doen. Vic heeft in ieder geval een flink bord van de risotto mét groene groenten gegeten en hij vond het heerlijk. Puntje voor mama!

Gegrilde paprikarisotto met groene groenten

Gegrilde paprikarisotto met groene groenten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde paprikarisotto met groene groenten

Gegrilde paprikarisotto met groene groenten
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 2 rode paprika's in vieren
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 200 gr risottorijst
  • 2 tomaten ontveld en in stukjes
  • 750 ml groentebouillon tegen de kook aan
  • 1 courgette in plakjes
  • 350 gr groene asperges
  • 150 gr tuinerwtjes diepvries
  • 2 handen rucola
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Verdeel de rode paprika over de bakplaat en rooster deze in de oven in 30 minuten zacht. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Verdeel vervolgens de plakjes courgette en de groene asperges over de bakplaat en rooster deze nu in 30 minuten zacht.
  4. Fruit ondertussen de knoflook en ui aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Doe de risottorijst in de pan en bak deze mee tot de rijstkorrels glazig beginnen te worden. Voeg dan de gesneden rode paprika en de blokjes tomaat toe.
  6. Schep een soeplepel bouillon in de pan bij de risotto en laat deze onder af en toe doorroeren door de rijst opnemen. Wacht tot de lepel bouillon is opgenomen voordat je weer een volgende toevoegt. Herhaal deze stap tot de rijst zacht is, dit zal zo'n 25 - 30 minuten duren.
  7. Kook vlak voordat de risotto gaar is de tuinerwtjes in 6 minuten beetgaar.
  8. Serveer de gegrilde paprikarisotto met een hand rucola, de gegrilde courgette en groene asperges en de gekookte tuinerwtjes.
  9. Bestrooi het hele gerecht met peper en zout naar smaak.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Sabine

    Ik was t weekend eigenlijk van plan jouw tomatenrisotto met chorizo te maken, maar deze ziet er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik zou deze lekker bewaren voor een doordeweekse dag en van het weekend de tomatenrisotto met chorizo maken, haha. Die is lekker guilty namelijk ;)

      Beantwoorden
      • marja

        Wij hebben het net op en het was heerlijk…..nog wat parmezaanse kaas erop en op het laatst klontje roomboter door de risotto….quilty genoeg voor de zondag.
        Bedankt voor dit fijne idee om losse groenten erbij te doen i.pl.v. erdoor.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.