Quinoa poffen. Wisten jullie dat dat kan? Ik had werkelijk geen idee. Maar ik had wel gelijk de associatie met crispy bolletjes die in sommige chocoladerepen zitten. Vroeger haalde mijn moeder die altijd in huis, van die grote witte blokken vol crisp. Oh man, heerlijk. En niet te stoppen was ik.

Tegenwoordig ben ik niet meer zo van de witte chocolade maar van melk en puur. En ook van verantwoord want echt hoor, als het aan mij ligt prop ik mezelf vol met guilty pleasures. Maar daar word ik op andere momenten dan toch wat minder gelukkig van. Balans dus, je leest het bij Sabine ook al regelmatig terug.

Met deze crispy bolletjes die ontstaan door het poffen van quinoa ontstond direct het idee er een lekkere reep van te maken, maar dan wel een beetje verantwoord. Samen met dadels, havermout en chocoalde met 72% cacao vormde ik deze repen. Supermakkelijk om te maken, en je hoeft ze alleen maar even in de koelkast op te laten stijven. Lekker!


Gepofte Quinoa Repen met Dadels en Chocolade
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
8-10repen repen
Ingrediënten:
  • 150 gram quinoa
  • 150 gram dadels in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 100 gram chocolade 72%
Bereidingswijze:
  1. Pof de quinoa. Dit doe je door een koekenpan te verhitten met de quinoa erin. Op middelhoog vuur wacht je net zo lang totdat je ze zachtjes hoort poffen. Popcorn maar dan de lichtversie zeg maar. Roer wel af en toe door om aangebrande bolletjes te voorkomen. Het kan even duren, heb geduld en blijf bij de pan.
  2. Smelt de chocolade au bain marie.
  3. Doe ondertussen de dadelstukjes met de havermout, kaneel en honing in een foodprocessor en mix totdat je een stevige bal hebt.
  4. Doe de bal in een kom en giet de chocolade er overheen. Meng totdat je een wat minder stevige massa hebt. Nu kun je ook de quinoa erdoor mengen.
  5. Druk het 'beslag' in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel gelijkmatig. Druk de bovenkant glad met je vingers en zet in de koelkast voor ongeveer 3 uur. Als het 1 stevig blok is geworden kun je er repen van snijden.

De repen zijn ook in te vriezen!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.