Ik geloof dat ik al aardig wat recepten met zoete aardappel op OMF geplaatst heb, maar nog niet eerder eentje met gepofte zoete aardappel. Dus ja, die doen we dan ook maar even natuurlijk. Moet zeggen dat toen ik dit klaarmaakte, ik me eigenlijk bedacht dat een zoete aardappel poffen heel makkelijk is. Dus waarom doe ik dat niet vaker? Toch maar eens doen. Want terwijl de oven het werk doet voor deel één van dit gerecht, kun je aan de slag met deel twee en drie. Het gehakt en de guacamole. Het gehakt heb ik lekker pittig gemaakt, niet te, maar lekker. Al verschillen smaken natuurlijk dus pas het recept vooral aan naar hoe jij het lekker vindt. De guacamole maak je heel gemakkelijk door de avocado te prakken en er rode ui, citroensap en komijn (hèt geheime ingrediënt) doorheen te roeren. Maak het gerecht af met een dot frisse Griekse yoghurt. Een fijne snelle voor doordeweeks dit recept!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Gepofte zoete aardappel met chiligehakt en guacamole
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Chiligehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 100 ml runderbouillon
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el maïzena
  • Overig
  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappelen
  • 2 avocado's
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • een paar dotten Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappelen schoon met water, dep ze droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de aardappelen met een vork. Schuif in de oven voor 30 minuten.
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor het gehakt en rul het gehakt gaar in een koekenpan. Voeg op het laatst de maizena toe om het gehakt een beetje te binden.
  4. Maak daarna de guacamole door de avocado's te prakken en te mengen met de rode ui, het citroensap, de theelepel komijnpoeder en een beetje peper en zout.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Breek ze een beetje open en vul met het gehakt, een dot guacamole en een dot Griekse yoghurt.

2 reacties

    • Vivian

      Hoi Erna,

      Ja dit klopt wel. Het gehakt verdeel je over de zoete aardappels (in mijn geval waren dat kleine) en zo eet je al gauw 250 gram per persoon. Maar, doe vooral wat je zelf wilt natuurlijk want minder mag altijd. En dit recept kan ook voor 2-3 of misschien wel vier personen.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.