Hoewel ik er altijd vrij snel over uit ben welk kopstuk ik op tafel ga zetten tijdens de feestdagen, heb ik vervolgens al-tijd moeite met het bedenken van de juiste bijgerechten. Ik heb echt niet altijd zin in aardappelkroketjes, boontjes omwikkelt met spek en meer van dit soort standaard ideeën. Ook voor OMF struggle ik ieder jaar weer met het bedenken van geschikte bijgerechten maar ik moet zeggen: voor vandaag is het me behoorlijk goed gelukt. Ik ga er vanuit dat je inmiddels min of meer wel weet wat je volgende week op tafel gaat zetten, maar mocht je dus nog twijfelen of een bijgerecht nodig hebben, maak dan deze geroosterde pompoen-aardappelpuree met knoflook. Knettertjevol smaak, heerlijk smeuïg en ook nog eens vrij makkelijk om te maken waardoor jouw aandacht vooral uit kan gaan naar andere gerechten. Ideaal toch?

Geroosterde pompoen en aardappelpuree

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Pompoen-aardappelpuree met geroosterde knoflook
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1/2 flespompoen in stukken
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el crème fraiche
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 25 gr gesmolten boter
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de stukken flespompoen over de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn over de pompoen.
  3. Snijd een kapje van het halve bolletje knoflook af en sprenkel wat olijfolie over de teentjes. Pak het bolletje in aluminiumfolie in en leg het pakketje tussen de pompoen op de bakplaat.
  4. Rooster de pompoen en de knoflook in 30 minuten gaar.
  5. Was en schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  6. Doe zodra de pompoen en aardappelen gaar zijn beide ingrediënten in een foodprocessor en voeg hier de zachte teentjes knoflook en alle andere ingrediënten aan toe. Pureer het geheel tot een gladde puree en serveer direct.

Geen foodprocessor? Stampen met een aardappelstamper kan natuurlijk ook!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Agnes

    Hi Sabine. Lijkt me heerlijk dit recept en ga hem maken met de kerst! Maar nog even een vraagje; puree je de pompoenschil mee? Ik wens je alvast hele fijne dagen! Groetjes, Agnes

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.