Geroosterde pompoen en aardappelpuree
Pompoen-aardappelpuree met geroosterde knoflook
Geroosterde pompoen en aardappelpuree
Pompoen-aardappelpuree met geroosterde knoflook
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1/2 flespompoenin stukken
  • 500gr kruimige aardappels
  • 1/2bol knoflook
  • 2takjes rozemarijn
  • 2el crème fraiche
  • 1tl nootmuskaat
  • 1/4tl kaneelpoeder
  • 1tl gedroogde rozemarijn
  • 25gr gesmolten boter
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de stukken flespompoen over de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn over de pompoen.
  3. Snijd een kapje van het halve bolletje knoflook af en sprenkel wat olijfolie over de teentjes. Pak het bolletje in aluminiumfolie in en leg het pakketje tussen de pompoen op de bakplaat.
  4. Rooster de pompoen en de knoflook in 30 minuten gaar.
  5. Was en schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  6. Doe zodra de pompoen en aardappelen gaar zijn beide ingrediënten in een foodprocessor en voeg hier de zachte teentjes knoflook en alle andere ingrediënten aan toe. Pureer het geheel tot een gladde puree en serveer direct.
Notities

Geen foodprocessor? Stampen met een aardappelstamper kan natuurlijk ook!