Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice
Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice en gepofte knoflook
Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice
Geroosterde pompoensoep met pumpkin spice en gepofte knoflook
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingredi├źnten
  • 1 flespompoen– in grove stukken
  • 1el pumpkin spice
  • 1tl gemberpoeder
  • 1/2bol knoflook
  • 1 ui– in grove stukken
  • 1el tomatenpuree
  • 1/2tl chilipasta
  • 1rode puntpaprika– in ringen
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl korianderpoeder
  • 1liter groentebouillon
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C en verspreid de pompoen over een met bakpapier bekleed bakrooster.
  2. Besprenkel de pompoen met olijfolie en strooi hier de pumpkin spice en gemberpoeder overheen.
  3. Snijd een klein kapje van de halve bol knoflook af en besprenkel de bol met olijfolie. Pak de knoflook in aluminiumfolie in en leg deze tussen de pompoen op het bakrooster.
  4. Rooster de pompoen en pof de knoflook 30 minuten in het midden van de oven tot de pompoen zacht is geworden.
  5. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg hier de ui, tomatenpuree en chilipasta aan toe en bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.
  6. Doe dan de puntpaprika in de pan en bak deze 5 minuten mee.
  7. Schep de geroosterde pompoen in de soeppan en duw de gepofte knoflookteentjes uit hun schilletjes.
  8. Doe het komijnpoeder en de koriander in de pan en schenk hier de groentebouillon bij.
  9. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met de deksel half op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Pureer vervolgens de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Notities

*Note: flespompoen kun je roosteren met schil en al en vervolgens ook ongeschild in de soeppan doen.