Giant cinnamonroll met appel
Giant Cinnamonroll met appel
Giant cinnamonroll met appel
Giant Cinnamonroll met appel
Porties
1brood (30cm doorsnede)
Porties
1brood (30cm doorsnede)
Ingrediënten
Voor het deeg:
  • 45gr ongezouten roomboterop kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1zakje instant gist7 gr
  • 400gr bloem
  • 3el kristalsuiker
  • 1tl zout
  • 180ml lauwwarm water
Vulling/toppings:
  • 3el zonnebloemolie
  • 50gr kristalsuiker+ 1 el voor de appels
  • 1tl kaneel+ 1 tl voor de appels
  • 2kleine Elstar appelsgeschild, in kleine blokjes
Roomkaasglazuur:
  • 50gr naturel roomkaas
  • 50gr poedersuiker
  • 1/2el water
Instructies
  1. Doe de boter samen met het ei en de gist in een kom en klop dit even goed door. Voeg de overige ingrediënten voor het brooddeeg toe en kneed het geheel met een deeghaak tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, leg deze in een ingevette kom en dek de kom af met plasticfolie. Laat het brooddeeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  2. Kneed na een uur het deeg weer even door. Rol het vervolgens uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 1/2 cm dikte.
  3. Smeer de bovenkant van de plak deeg in met zonnebloemolie en strooi de suiker en het kaneel hier overheen. Snijd het deeg met behulp van een pizzasnijder in stroken van ongeveer 1 – 1,5 cm dikte.
  4. Leg de stroken kaneeldeeg op hun kant in een cirkel om elkaar heen in een ingevette, ronde bakvorm. Zorg ervoor dat je de deegstroken luchtig om elkaar heen drapeert.
  5. Dek de bakvorm af met een theedoek en laat het brood nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  7. Schep het kristalsuiker en de kaneel door de appelblokjes en verdeel de appel over het gerezen kaneelbrood in de bakvorm. Bak de giant cinnamonroll vervolgens in het midden van de oven in 20 – 30 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood iets afkoelen op het aanrecht.
  8. Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten op te kloppen tot een klontvrij glazuur. Schenk het glazuur over de nog warme cinnamonroll en laat het vervolges iets opstijven.
  9. Serveer de giant cinnamonroll met appel direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast voor de volgende dag.