Glutenvrij Kokos Limoentaartje
Glutenvrij Kokos Limoentaartje
Porties
1taartje
Porties
1taartje
Ingrediƫnten
Bodem
  • 150gram dadels
  • 125gram amandelen
  • 3-4el honing
  • snuf zout
  • 1/2tl vanille-aroma
Vulling
  • 400gram cashewnotengeweld
  • 2tl vanille-aroma
  • 100gram kokosoliegesmolten
  • 150ml kokosmelk
  • 30gram kokosrasp+ extra voor topping
  • 3el honing
  • 2 limoenrasp
  • 2,5 limoensap
Instructies
Bodem
  1. Doe alle ingrediƫnten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een plakkerige bal. Niet plakkerig genoeg? Voeg een beetje honing of water toe.
  2. Stort de bodem op een met bakpapier beklede bakvorm, en druk gelijkmatig plat met de bolle kant van een lepel. Dit gaat makkelijker als je de lepel even nat maakt.
Vulling
  1. Giet de gewelde cashewnoten af en doe ze in de foodprocessor, maal totdat je een gladde massa hebt. Om dit proces wat makkelijker te laten verlopen voeg je de vanille-aroma, kokosolie en kokosmelk alvast toe.
  2. Als het een gladde maar stevige massa is geworden, voeg je de kokosrasp toe. Ook de honing en limoensap en -rasp mogen toegevoegd worden. Als laatste zodat je goed kunt proeven wanneer de smaak voor jou goed is.
  3. Stort nu de vulling op de bodem en verdeel nog wat kokosrasp over het taartje. Laat het geheel in de koelkast opstijven. Een nacht is het beste.
Notities

Ik gebruikte een taartvorm met een doorsnede van 18cm.