Gnocchi haal ik niet zo vaak in huis. En dat is toch een beetje jammer. Want als je die kleine bolletjes dus even flink opbakt (altijd lekker de tijd geven), heb je een heerlijke basis voor bijvoorbeeld een salade. Ik besloot er deze keer een vrij zonnige variant van te maken, met radijsjes, verse bieslook en makreel. Moet je fan van zijn overigens, van makreel. Ik vind het heerlijk, maar manlief heeft deze salade mooi in de koelkast laten staan. Prima, meer voor mij, ha! Maar mocht je er nou ook een niet al te grote fan van zijn, dan kun je de makreel vervangen door bijvoorbeeld tonijn.

Verder vulde ik de salade aan met wat veldsla, en rode ui. Een smaakvol geheel en heerlijk als avondmaaltijd of lunch, maar ook als bijgerecht!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gnocchi-salade met makreel en bieslookmayo

Gnocchi Salade met Makreel en Bieslookmayo
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • een paar el olijfolie (of roomboter)
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak gnocchi
  • een handje geraspte Grano Padano
  • 2,5 el yoghurtmayonaise
  • 10 gram verse bieslook fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 6 radijsjes in plakjes
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 blikje makreel
  • een handje veldsla
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie of roomboter met de knoflook in een koekenpan en bak hierin de gnocchi. Geef het even de tijd en schud af en toe de pan. De gnocchi is goed als de bolletjes een goudbruin kleurtje hebben.
  2. Als de gnocchi klaar is strooi je de Grano Padano erover en laat dit zo staan. De kaas zal een beetje smelten.
  3. Meng nu de yoghurtmayonaise met de bieslook en het citroensap tot een dressing. Houd een beetje bieslook apart voor de garnering.
  4. Meng nu de overige ingrediënten met de gnocchi en verdeel er als laatst de dressing over. Maak af met een beetje bieslook, peper en zout.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.