Sinds ik in de Appie bimi ontdekt heb, belandt er regelmatig een bakje met deze mini broccoli (of tegenwoordig; aspergebroccoli) in mijn mandje. Ik vind het echt een ingrediënt waar je veel kanten mee op kan. Vaak bak ik ze kort en verwerk ik ze in een salade, regelmatig in combinatie met groene aspergepunten. En ook Parmezaan of Pecorino ontbreekt vaak niet bij dit duo.

Zo ook in deze quiche. Want dat leek me dus wel wat. Mijn inmiddels aardig ‘favoriete’ groenten samen in een hartige taart. En een quiche is geen quiche als er geen lading kaas in verwerkt zit, dus hier ging uiteraard flink wat Parmezaan in. Om de boel wat op te frissen voegde ik een beetje citroensap en rasp toe.

Mocht je denken; goh, wat een lekkere gezonde en verantwoorde quiche.. Dan kun je het beter bij een saladevariant houden, ik voegde namelijk ook 250ml kookroom toe. Mocht je denken, ik heb onwijs veel zin in werkelijk ieder ingrediënt van deze taart; duik de keuken maar in!


Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Groene asperge en aspergebroccoli quiche met parmezaan

Groene Asperge en Aspergebroccoli Quiche met Parmezaan
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1quiche quiche
Ingrediënten:
  • 5 plakjes hartig taartdeeg
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 100 gram groene aspergepunten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 citroen rasp
  • 1 el citroensap
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 8 eieren
  • 250 ml kookroom light
Bereidingswijze:
  1. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en randen met de plakjes deeg. Zet aan de kant.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verhit de olijfolie en bak de aspergebroccoli en aspergepunten even kort. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur af als een beetje kleur hebben gekregen van het bakken.
  4. Meng het citroensap en de rasp met de vlokken Parmezaan en de 8 eieren. Klop los met de kookroom totdat je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
  5. Verdeel de aspergebroccoli en aspergepunten over de taartbodem en giet het kaas-eimengsel eroverheen. Schuif voor ongeveer 30-35 minuten in de oven. Klaar als de inhoud gestold is en een mooie kleur heeft.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.