Ik at een tijdje geleden een groene risotto, tijdens mijn perstrip voor OMF naar Belfast. Die was ontzettend lekker en ik heb niet geprobeerd dat gerecht na te maken, maar het was wel inspiratie voor dit recept. Want jongens: Lang leven risotto.

Met risotto zet je eigenlijk redelijk snel een heerlijk – heeeerlijk – gerecht op tafel. Het vraagt echter wel wat aandacht. De risotto krijg je lekker en gaar door er beetje bij beetje wat vocht aan toe te voegen en door te blijven scheppen in je pan. Moeilijk is het niet, gewoon wat geduld hebben en af en toe ook even proeven. Zelf roer ik er op het laatst altijd nog een klont roomboter doorheen om de boel lekker smeuïg en romig te houden.

Maak je nooit risotto omdat je het toch wat ‘te spannend’ vind? Dat hoor ik vaker, maar door het gewoon eens te maken en dat zo af en toe ook te blijven doen, kan het alleen maar beter worden. En eens in de zoveel tijd risotto op het menu is altijd een goed idee natuurlijk ;-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Groene risotto met doperwtenpesto en hazelnoten
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • Risotto
  • 400 gram risotto
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 1 rode ui
  • 1 liter groentenbouillon
  • een klont roomboter
  • Doperwtenpesto
  • 6 el doperwten uit de diepvries
  • 5 gram verse basilicum fijngehakt
  • 1/2 el citroensap
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 15 gram ongebrande hazelnoten + een beetje extra voor garnering
  • 2 volle el Parmezaanse kaas poeder + een beetje extra voor garnering
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Begin met het maken van de pesto. Voeg alle ingrediënten samen in een foodprocessor en maal tot een gladde pesto.
  2. Start daarna met de risotto. Verhit een beetje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort en voeg daarna de risotto toe.
  3. Schep alles even om en begin dan met het toevoegen van de bouillon. Beetje bij beetje. Geef de risotto telkens even de tijd om te garen in het nieuwe vocht. Blijf omscheppen. Ga zo door totdat de bouillon op is en de risotto gaar. Ik vind het lekker als de korrel wel gaar is, maar nog een kleine bite heeft.
  4. Voeg dan de pesto toe en roer goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Als laatste voeg je de roomboter toe. Laat deze op laag vuur rustig smelten in de risotto, blijf een beetje scheppen en roeren. Serveer de risotto met wat fijngehakte hazelnoten en extra Parmezaan.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.