Van kinds af aan ben ik al dol geweest op banketstaven. Mijn moeder sneed vroeger nog wel eens een stukje af die ze even in de magnetron opwarmde en vervolgens voorschotelde. Héérlijk. Tegenwoordig ben ik toch meer een hartig persoon dan een echte zoetekauw en daarom wilde ik graag eens een hartige banketstaaf maken. Natuurlijk kun je met de ingrediënten voor de vulling naar hartenlust variëren maar mijn favoriet is toch wel deze met gehakt en goed veel kaas. Deze hartige banketstaaf is het allerlekkerst als je hem vers uit de oven serveert. Dan is de kaas nog gesmolten, wat zorgt voor een heerlijk smeuïge vulling. Wat mij betreft kun je deze banketstaaf als snack op tafel zetten, maar als onderdeel van het diner – samen met een kommetje soep doet hij het ook heel goed. En heb je nou teveel? Bewaar hem dan in de koelkast, de volgende dag is hij (lichtjes opgewarmd in de oven of magnetron bijvoorbeeld) ook nog heel erg lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Ik kan me voorstellen dat je graag wat meer groenten wilt zien dan alleen die ene prei die er nu in zit. Dit kan heel makkelijk maar zorg er wel voor dat je niet al te natte groenten gebruikt om te voorkomen dat het bladerdeeg klef wordt. Groenten als paprika of wortel (lichtjes voorgegaard) doen het in deze banketstaaf ook heel goed. Uiteraard kun je de vulling van deze hartige banketstaaf ook vegetarisch maken. Wellicht heb je dan wat aan deze bladerdeegrol die ik een paar jaar geleden maakte voor Pasen!

Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Hartige banketstaaf met gehakt en kaas
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
1stuk (30cm) stuk (30cm)
Ingrediënten:
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 prei in halve ringen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei + 1 om te bestrijken
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 gram geraspte kaas + extra om te bestrooien
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol de plak bladerdeeg uit over de bakplaat.
  2. Fruit de prei, ui en knoflook lichtjes aan in een koekenpan.
  3. Doe de vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en kneed het geheel goed door. Voeg peper en zout toe als je dit nog nodig vindt.
  4. Verdeel de gehaktvulling in een lange strook over de onderste helft van het bladerdeeg. Rol het geheel vervolgens op en zorg ervoor dat het deeg bij de naad goed is dichtgeplakt.
  5. Bestrijk de hartige banketstaaf met het ei en strooi de extra geraspte kaas over de rol.
  6. Bak de hartige banketstaaf met gehakt en kaas in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de rol heel even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Chantalle

    Zou ik deze hartige banketstaaf. Al kunnen maken en daarna invriezen? Dit zou fijn zijn ivm tijd met kerst diner.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.