Hartige banketstaaf met gehakt en kaas
Hartige banketstaaf met gehakt en kaas
Hartige banketstaaf met gehakt en kaas
Hartige banketstaaf met gehakt en kaas
Porties
1stuk (30cm)
Porties
1stuk (30cm)
Ingrediënten
  • 1rol vers bladerdeeg
  • 1 preiin halve ringen
  • 1 uigesnipperd
  • 2teentjes knoflookfijngehakt
  • 1 ei+ 1 om te bestrijken
  • 300gram rundergehakt
  • 1eetlepel ketjap
  • 2eetlepels paneermeel
  • 100gram geraspte kaas+ extra om te bestrooien
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Rol de plak bladerdeeg uit over de bakplaat.
  2. Fruit de prei, ui en knoflook lichtjes aan in een koekenpan.
  3. Doe de vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en kneed het geheel goed door. Voeg peper en zout toe als je dit nog nodig vindt.
  4. Verdeel de gehaktvulling in een lange strook over de onderste helft van het bladerdeeg. Rol het geheel vervolgens op en zorg ervoor dat het deeg bij de naad goed is dichtgeplakt.
  5. Bestrijk de hartige banketstaaf met het ei en strooi de extra geraspte kaas over de rol.
  6. Bak de hartige banketstaaf met gehakt en kaas in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de rol heel even afkoelen voordat je hem aansnijdt.