Maar eigenlijk zit er niet alleen maar courgette en paprika in, maar ook tomaatjes. En een sjalotje, een teentje knoflook en oude kaas. Én Griekse yoghurt en maismeel. Wat mij betreft allemaal lekkere smaakmakers voor deze makkelijke hartige cake. En het is eens iets anders dan enkel wat gegrilde groenten naast je stukje vlees of vis; gewoon een plakje cake op je bord. Voordeel van zo’n cake is dat je hem na het kort bakken van de groenten, zo in de oven schuift en er dan geen omkijken meer naar hebt (ben ik altijd een grote fan van). En hij gaat vast niet in 1 keer op, dus de volgende dag heb je gewoon weer wat lekkers bij de lunch. Overigens ook een idee om dan een paar plakjes te snijden, en deze even in de oven te grillen met een beetje extra geraspte oude kaas erop. Lekker!

 


Hartige cake met courgette en paprika
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
12plakjes plakjes
Ingrediënten:
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 8 cherry trostomaatjes
  • handje geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 theelepel scherp paprikapoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram maismeel
  • zout
  • citroenpeper
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en bak samen met het sjalotje en de knoflook kort in een koekenpan. Voeg de citroenpeper en een beetje zout toe.
  3. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en voeg deze op het laatst toe aan de courgette en paprika. Bak even kort mee.
  4. In een kom mix je de eieren met alle kruiden, de baking soda en Griekse yoghurt en het maismeel tot een glad beslag.
  5. Voeg de gebakken groenten toe en mix nog even kort door elkaar.
  6. Giet de mix in een met bakpapier beklede bakvorm (cakevorm) en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
  7. Schuif in de oven voor 55 minuten.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Vivian {Stay Alive and Cooking}

    Ik zeg steeds dat ik het ga proberen, zo’n hartige cake. Nog steeds niet gedaan. Het blijft toch een gek idee, al spreekt het me wel aan om het zo met ’t avondeten te eten (en niet naar omkijken, halloo). Nu gaat ie echt op het lijstje hoor ;)

    Beantwoorden
  2. Jaco

    Lijkt me heel lekker Vivian! Ik heb zo’n soort cake op vakantie eens gegeten, maar die vond ik nog te zoet. Had bedacht om thuis een hartigere variant te bakken en jij zorgt nu voor de reminder. Wat voor maismeel gebruik je, en waar koop je dat? Als ik het google vind ik het wel, maar ook polenta en maïzena, maar dat bedoel je niet denk ik..?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.