Wat ik zo leuk vind aan een galette, is dat het supersimpel om te maken is, en dat je een mooi klein taartje op tafel kan zetten. Weinig moeite voor zo’n feestelijk resultaat, leuk toch? Ik vind van wel en ga dit dus vaker doen. Dat is het leuke aan voor OMF werken: je maakt soms (nieuwe) dingen die vervolgens met enige regelmaat terug blijven komen in je eetplanning. Ik denk dat dit er zo eentje is.

Overigens heb ik het deeg niet zelf gemaakt, dat kun je natuurlijk doen mits je daar zin in hebt, maar ik heb gekozen voor de makkelijke variant. Vier plakken hartig taartdeeg tegen elkaar aangeplakt en beleggen maar. In dit geval met geitenkaas, gebakken rode ui en vooral veel gehalveerde cherrytomaatjes. Voor het kleurtje even bestrijken een losgeklopt ei en daarna de oven zijn werk laten doen. Bij een goudbruine kleur kan het taartje uit de oven worden gehaald en kun je aanvallen. Want lekker dat het is!


Hartige Galette met Cherrytomaatjes en Geitenkaas
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
1galette galette
Ingrediënten:
  • 4 plakken hartig taartdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram trostomaatjes gehalveerd
  • een beetje honing
  • peper
  • zeezout
  • 1 ei losgeklopt
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de 4 plakken taartdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen zodat je ze, wanneer ze ontdooid zijn, de randen in elkaar kunt drukken.
  3. Kruimel de geitenkaas over het midden van het vierkant. Houd een cirkel aan want je gaat de randen later omklappen.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui een een beetje bruin wordt.
  5. Verdeel het mengsel over de geitenkaas en verdeel daarover weer de gehalveerde tomaatjes. Giet een beetje honing over de tomaatjes, en strooi er een beetje peper en zout overheen.
  6. Klap de zijkanten van het taartdeeg naar binnen en bestrijk het deeg met een beetje van het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 30 minuten. Als het deeg mooi bruin van kleur is, is de galette klaar.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.