Toen ik Sabine nog niet zo lang kende, maar we al wel een duidelijke ‘foodie-klik’ hadden, deed ze me haar oude slowcooker cadeau. Ik vertelde haar namelijk dat ik wel benieuwd was naar zo’n apparaat en dat ik overwoog er eentje te kopen. Dat hoefde dus niet meer, zo leuk. Dit is inmiddels zo’n 4 jaar geleden en nog steeds trek ik af en toe dat fijne apparaat uit de kast. Je kunt er simpelweg zúlke heerlijke gerechten mee maken. Vaak gebruik ik ‘m voor pulled pork of zoals in dit geval voor pulled chicken. En een verantwoorde variant welteverstaan. Ik maakte gebruik van tomatenblokjes als basis voor de saus en mengde deze met een heleboel smaakmakers. Knoflookpeper bijvoorbeeld, en smokey paprikapoeder. Met zo’n 6 uur garen is de pulled chicken klaar en kun je deze lekkere wraps maken. Roze en geel zijn ze, op basis van rode bietjes en wortels gemaakt.

Samen met een rauwkostsalade van bieten- en worteljulienne gecombineerd met knoflookkwark, heb je een heel lekker gerecht op tafel staan. Het heeft even tijd nodig, maar dan heb je ook echt wat. En een flinke portie ook. Want de slowcooker aanzetten voor maar een beetje langzaam gegaard vlees doe ik eigenlijk nooit. Dat wat je eventueel overhoudt, vries je gewoon in. Is goed te doen namelijk en zo kun je er op een ander moment ook nog van genieten. Fijn gerecht dit!


Healthy Pulled Chicken Wraps
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
5wraps wraps
Ingrediënten:
  • Pulled Chicken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2,5 el honing
  • 1 tl knoflookpeper (haal ik bij de toko)
  • 1 tl zeezout
  • 3 tl smokey paprikapoeder (haal ik bij de toko)
  • 1 tl tabasco
  • 900 gram kipfilet schoongesneden
  • Rauwkost
  • 2 el kwark
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • peper
  • zeezout
  • 1 flinke hand bietenjulienne
  • 1 flinke hand worteljulienne
  • Overig
  • 5 wortel- en bietenwraps
Bereidingswijze:
Pulled Chicken
  1. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en haal de kipfilets door de saus heen. Leg de kip in de slowcooker en giet de overige saus over de kip heen. Zet de slowcooker aan op Low, voor 6 uur.
  2. Als je de mogelijkheid hebt; trek dan halverwege het garingsproces de kip alvast een beetje uit elkaar. Op het laatst trek je alles uit elkaar en is de saus goed gemengd met de kip.
Rauwkost
  1. Meng de kwark met de knoflook, peper en zout. Roer daarna de julienne's erdoor.
Wraps
  1. Vul de wraps met wat rauwkost en pulled chicken, vouw ze dicht en eet smakelijk :-)

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.