Omdat ik mijn slowcooker ontzettend waardeer, maar veel te weinig gebruik, trok ik hem deze week weer eens uit de kast om er een van mijn favoriete vleesgerechten mee klaar te maken, pulled pork. Ik ben niet iemand die met enige regelmaat persé vlees wil eten, maar vlees wat met zorg bereid is en wat zo’n lekkere smaak en structuur heeft vind ik heerlijk!

Sabine heeft al verschillende pulled pork recepten met jullie gedeeld dus dit mag gewoon een lekkere aanvulling op je receptenboekje zijn, maar ik vertel deze keer ook hoe je deze complete maaltijd zoals op de foto maakt, dus inclusief de bao broodjes, en inclusief de barbecue saus.

Heerlijk makkelijk lekker koken

Dus als je zin hebt om uit te pakken maar niet al te druk wil zijn, dan is dit een perfect gerecht. De slowcooker doet het meeste werk en ondertussen maak jij de broodjes en de saus. Je kunt dit gerecht heel goed al eerder op de dag klaarmaken waardoor je ’s avonds alleen nog maar de broodjes hoeft te vullen.

img_5574

img_5576

img_5590

img_5618

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Homemade bao's met pulled pork

 

Homemade Bao's met Pulled Pork en BBQ saus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
5broodjes broodjes
Ingrediënten:
  • Pulled Pork
  • 700 gram schouderkarbonade
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1,5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel tabasco
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 75 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • 2 theelepels zeezout
  • Bao's
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml water
  • 1 kleine theelepel zout
  • Barbecue saus
  • 75 gram tomatenketchup
  • 75 gram basterdsuiker
  • 60 ml appelciderazijn
  • 1/2 eetlepel tabasco
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
Pulled Pork
  1. Maak de marinade voor het vlees door door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Smeer de schouderkarbonades ermee in en leg deze in de slowcooker. Verdeel de rest van de marinade over het vlees en zet de slowcooker op 'low' voor 7 uur.
Barbecue saus
  1. Maak nu de barbecuesaus door alle ingrediënten hiervoor (behalve peper en zout) in een steelpan met elkaar te mengen. Zet het vuur aan en zorg dat de saus een beetje gaat inkoken en daardoor dikker wordt.
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat de saus hierna afkoelen.
Bao's
  1. Voor de bao's meng je met een mixer het zelfrijzend bakmeel met het water en zout tot een plakkerig geheel.
  2. Maak van het deeg 5 bolletjes. Strooi wat meel op je werkblad en rol de bolletjes even rond in het meel zodat ze niet meer plakkerig zijn. Met een deegroller rol je ze plat tot ze een diameter van ongeveer 10 centimeter hebben. Vouw ze vervolgens dubbel.
  3. Zet een pan met een laagje water op het vuur, hang de stoommand erin en leg op de bodem een velletje stoompapier. Leg vervolgens 2 bao's in de stoommand en stoom ze in 7-9 minuten gaar. Herhaal dit met alle bao's.
  4. Als het vlees gaar is trek je het met twee vorken uit elkaar. Snijd de bao's open en beleg ze met het vlees en de barbecue saus. Serveer met een salade of wat schijfjes komkommer.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.