Yess, ik gooi vandaag weer wat hartige borrelinspiratie jullie kant op. Of nouja, borrelinspiratie… niet per se want Tim en ik aten deze Italiaanse gehaktballetjes met pesto gewoon als avondeten samen met broodsoldaatjes en een flinke kom soep. Moet ook kunnen! In eerste instantie was het mijn bedoeling om Italiaans Meatloaf te maken, maar op het laatste moment had ik toch niet zo’n zin meer in gedoe met de oven en wilde ik gewoon iets dat makkelijk te eten zou zijn op tafel zetten. Ik besloot er uiteindelijk dus kleine gehaktballetjes van te maken en dat was de beste beslissing ooit. Door mozzarella aan het gehakt toe te voegen werden de gehaktballetjes super mals en zacht en door de pesto er niet door maar overheen te doen kwam die smaak onwijs goed naar voren. Woohoo, 10 punten voor mij voor het maken van goede keuzes – haha. Enfin, het is onnodig om te zeggen dat deze Italiaanse gehaktballetjes perfect zijn voor bij de borrel, ik weet zeker dat iedereen ze lust. Zelfs Vic, en als een dreumes van 1 iets eet, eet iedereen het – toch?

Ps. deze balletjes lijken me ook heerlijk met spaghetti!

Italiaanse gehaktballetjes met pesto

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Italiaanse gehaktballetjes met pesto
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor de balletjes:
  • 300 gr rundergehakt
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • peper en zout
  • Voor de pesto:
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes optioneel
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door.
  2. Vorm vervolgens balletjes van het mengsel.
  3. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  4. Voeg vervolgens de pesto toe en beweeg de pan heen en weer om ieder gehaktballetje te voorzien van een laagje pesto.
  5. Doe de deksel op de pan en laat de Italiaanse gehaktballetjes in 7 - 10 minuten gaar stoven.
  6. Schep alles (inclusief het vet uit de gehaktballetjes en de pesto) in een kommetje. Eet de gehaktballetjes zo en gebruik brood(soldaatjes) om in de olie/pesto te dippen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.