In mijn keuken kom je veel Italiaanse smaken tegen. Van kruiden die je daaraan doen denken, tot aan mozzarella en parmezaan die altijd wel in mijn koelkast liggen. Het is een makkelijke keuken om klaar te maken en met de zachte, toegankelijke smaken kun je de plank bijna nooit misslaan. In het weekend kies ik er dan ook regelmatig voor om een lekkere pasta te maken, dat is wel mijn vorm van comfort food.

Deze pastaschotel mag wat mijn betreft wel in het rijtje voor in het weekend. Vrij simpel om te maken want met de eigengemaakte pesto, kipgehakt, een beetje groenten, vlinderpasta en veel parmezaan ben je er al bijna. Dat dakje is een kwestie van plakjes bladerdeeg aan elkaar vastplakken, over de vulling heen leggen en de randen aandrukken. De oven doet het laatste klusje; het bladerdeeg knapperig maken en de parmezaan een beetje laten smelten.

Een lekkere schaaltje vol dus je eet hier met het hele gezin wel van. Of net als Tobias en ik samen; een paar dagen.


Italiaanse Pastaschotel met Bladerdeegdak
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram vlinderpasta
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 zoete puntpaprika in blokjes
  • 80 gram pijnboompitten geroosterd
  • 15 gram verse basilicum
  • 100 gram Parmigiano Reggiano in vlokken
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 4-5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
Bereidingswijze:
  1. Kook de vlinderpasta volgens de verpakking gaar.
  2. Ondertussen rul je het kipgehakt, voeg de courgette en zoete puntpaprika toe en bak kort mee. Als het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  3. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  4. Maak nu de pesto door in een foodprocessor 20 gram pijnboompitten, de basilicum, 25 gram Parmigiano, de knoflook, olijfolie en peper en zout te mixen tot een pesto.
  5. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  6. Als de pasta gaar is voeg je alles samen: de groenten en het kipgehakt met de pasta, de pesto, 25 gram Parmigiano en de overige pijnboompitten. Stort alles in een ovenschaal.
  7. Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een groot vierkant. Leg het vierkant over de ovenschaal heen en druk aan op de randen. Snijd de zijkanten er vanaf. Bestrijk met het ei en verdeel de laatste 50 gram Parmegiano erover. Schuif in de oven voor 25 minuten.

Ik gebruikte een ovenschaal van 25x15cm

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.