Waar mensen vaak gaan voor saucijzenbroodjes ga ik zonder twijfel direct voor kaasbroodjes. Ik HOU van kaasbroodjes, altijd al gedaan ook. Toen ik nog studeerde wilde ik nog wel eens een kaasbroodje bij de kiosk halen, als de trein vertraging had bijvoorbeeld of als ik op een onmogelijk tijdstip ’s avonds nog terug moest naar huis. Ik deed het niet te vaak want lord knows hoeveel kilo ik anders was aangekomen in die tijd maar alsnog als ik ergens kaasbroodjes zie liggen krijg ik er zin in. Gelukkig zijn dit soort broodjes ook heel makkelijk om zelf te maken en dat laat ik je in deze video zien. Het fijne wanneer je deze kaasbroodjes van bladerdeeg maakt is dat je er redelijk snel van kunt genieten, ze hoeven namelijk maar eventjes in de oven en het voorbereidende werk is appeltje eitje. Dan heb ik het ook nog niet gehad over de geur die in huis hangt nadat je deze broodjes hebt gebakken. Och, zálig.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Kaasbroodjes van bladerdeeg

 

Kaasbroodjes van bladerdeeg
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
10 stuks stuks
Ingrediënten:
 • 10 vellen bladerdeeg ontdooid
 • 10 reepjes kaas van 1cm x 1cm x 10cm
 • mosterd fijn of grof
 • losgeklopt ei
 • witte sesamzaadjes
 • extra geraspte kaas
Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 2. Smeer een beetje mosterd op ieder plakje bladerdeeg en leg hier een reep kaas bovenop.
 3. Vouw het velletje bladerdeeg dicht en zorg ervoor dat je de randen goed op elkaar drukt.
 4. Snijd de bovenkant van het bladerdeeg met een scherp mes in.
 5. Smeer de kaasbroodjes in met losgeklopt ei en strooi hier de witte sesamzaadjes en extra geraspte kaas overheen.
 6. Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. De broodjes zijn goed als het bladerdeeg gaar is en de kaas binnenin helemaal is gesmolten.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Marije

  Die nieuwe techniek van foto’s maken die jij tegenwoordig vaak gebruikt is echt the bomb! Vind de foto’s zó mooi en krijg uiteraard spontaan zin in kaasbroodjes ❤

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.