Op Pinterest zag ik een héle poos geleden een recept voorbij komen voor kabeljauw met kikkererwten en dat leek me zo’n lekker gezond recept! Sowieso ben ik al van kinds af aan dol op kabeljauw in iedere vorm: in vissticks, als kibbeling maar ook gewoon zo een moot. Het is zonder twijfel een van mijn favoriete vissoorten. Toen ik laatst tijdens het maken van de mealplanning door Pinterest scrolde kwam ik de foto van het gerecht weer tegen en nu besloot ik aan de slag te gaan met mijn eigen variant. Ik maakte kabeljauw met kikkererwten en chorizo, mikte er nog een rode paprika bij voor wat meer groenten, wat verse peterselie en citroensap erover aan het eind – heerlijk vond ik het! Ik serveerde dit gerecht met zoete aardappelfriet uit de oven en dat vormde een perfecte match. Zeker een aanrader dus.

Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

Kabeljauw met kikkererwten en chorizo
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 moten kabeljauwfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gr chorizo in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • sap van 1 citroen
  • bosje verse peterselie
Bereidingswijze:
  1. Doe de ui, knoflook en chorizo bij elkaar in een pan en bak dit tot de ui glazig wordt. Door het vet in de chorizo hoef je geen olie in de pan te doen.
  2. Voeg vervolgens de rode paprika toe en bak deze mee tot de paprika zacht wordt.
  3. Doe dan de cherrytomaatjes, kikkererwten en het paprikapoeder in de pan. Draai het vuur middelhoog en laat de stoof zachtjes pruttelen tot de tomaatjes uit elkaar vallen en de kikkererwten zacht zijn.
  4. Bak ondertussen vast de kabeljauwfilets in een andere pan in wat olie gaar. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  5. Breng de kikkererwten met chorizo op smaak met peper en zout en schep ze op een bord. Leg de kabeljauwfilet op de kikkererwten en maak het gerecht af met citroensap en verse peterselie.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.