Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken maak ik het mezelf het liefst zo makkelijk mogelijk. Hoe minder tijd ik hoef door te brengen in de keuken hoe beter en hoewel de warmte die van mijn ovens afkomt niet heel erg welkom is, zorgt de oven er wel voor dat ik minder werk aan het eten heb. Dus vooruit dan maar! Ik maakte onlangs deze kabeljauw met kruidenboter en cherrytomaatjes uit de oven. Erbij wat parelcouscous(salade) en klaar was ons zomerse maaltje. Vis doet het in de zomer altijd goed voor mij en dit recept in het bijzonder. Wat namelijk zo lekker is, is dat die eigengemaakte kruidenboter niet alleen helemaal over de vis heen smelt, de gesmolten boter die achterblijft in de ovenschaal is next level lekker. Waag het niet om die gesmolten boter weg te doen. Snijd wat brood in repen en soppen maar. Meer heb je niet nodig in je leven hoor. Ik zou de volgende keer bijna alleen kruidenboter smelten en dit eten met brood. Maar ja, dat is dan weer niet echt OMF-waardig hè.

Dit recept leent zich uitstekend voor het toevoegen van meer groenten. Dus voel je vrij om, als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, wat courgette aan het gerecht toe te voegen. Schuif dan ook direct wat aardappeltjes in de oven en je hebt er nauwelijks meer omkijken naar.

Kabeljauw met cherrytomaatjes en kruidenboter

Kabeljauw met cherrytomaatjes en kruidenboter

Kabeljauw met kruidenboter en cherrytomaatjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 verse kabeljauwmoten
  • 150 gr ongezouten roomboter (of margarine) - op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1/2 bosje verse peterselie - fijngehakt
  • 1/2 bosje verse bieslook - fijngehakt
  • 1 rode ui - in parten
  • 100 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Begin met het maken van de kruidenboter zodat deze smaken goed kunnen intrekken. Roer hierdoor de knoflook, verse kruiden en peper en zout door de boter en zet de boter een uurtje of twee in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met olie.
  3. Leg de kabeljauw in de ovenschaal en verdeel de rode ui en cherrytomaatjes over de schaal.
  4. Verdeel vervolgens de kruidenboter over de ovenschaal en schuif de schaal in het midden van de oven.
  5. Bak het geheel zo'n 20 minuten in het midden van de oven tot de kabeljauw helemaal gaar is en de tomaatjes en ui zacht zijn geworden.
  6. Serveer direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Vivian

    Ik denk regelmatig..ik zou eens wat vaker vis moeten eten. Dit ziet er lekker uit (en makkelijk), dus ga ik binnenkort maar eens proberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.