Ik vind brownies heerlijk en ik maak makkelijker iets met donkere chocolade dan met witte, maar sinds ik deze kaneel blondies heb gemaakt, weet ik niet welke van de twee het gaat winnen. Ze zijn zó lekker! Zeker met de kaneel erin en kaneelsuiker erop is dit er echt eentje die je met deze herfstdagen moet maken. Dat is zo gedaan en je hebt er niet eens zoveel ingrediënten voor nodig (dan is het voor mij al een winnaar hoor). Het beslag gaat voor een kleine 3 kwartier in de oven en neem maar van me aan dat je gelijk al een blok voor jezelf moet snijden, want warm zijn ze misschien wel nóg beter.

Dessert

Taart kan altijd (echt altijd) en zo’n recept als dit is dus ook perfect voor een dessert. Wat mij betreft zijn brownies of chocoladetaart, of eigenlijk ook maar iets met chocolade, namelijk de beste desserts. Even lekker een zoete bom na een ongetwijfeld heerlijke maaltijd, een betere afsluiting is simpelweg niet mogelijk. Dus stel nou dat je vrienden te eten krijgt en zin hebt om eens wat anders te maken dan de altijd favoriete brownies, dan maak je gewoon deze nieuwe favoriet, de kaneel blondies. Met een bolletje ijs en warme witte chocoladesaus. Jahoor!

img_5666

img_5678

img_5686

Kaneel Blondies
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
8blokken blokken
Ingrediënten:
  • Blondies
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 225 gram witte chocolade 3 repen á 75 gram is het makkelijkst. Twee repen in stukjes gehakt.
  • Topping
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
Blondies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Laat 1 reep witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het beslag.
  3. Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  4. Voeg nu het vanille extract en de kaneel toe en mix nog even goed door.
  5. Mix de gesmolten chocolade door het beslag en mix gelijk daarna kort de stukjes chocolade erdoor.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor 40 tot 50 minuten.
Topping
  1. Als de cake afgekoeld is kun je deze topping er overheen smeren.
  2. Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
  3. Mix de suiker met de kaneel en verdeel dit ook over de cake.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Arjanne

    OH, DIT KLINKT GOED! Deze ga ik zeker uitproberen!

    Hoe groot is de bakvorm die jij gebruikt hebt? Of zou, als ik een grotere of kleinere gebruik, de oven tijd en temperatuur hetzelfde zijn?

    Beantwoorden
    • Vivian

      Hi Arjanne, mijn bakvorm is 14x24cm. Afhankelijk van de bakvorm die je gaat gebruiken kan het zijn dat de oventijd iets langer of korter moet zijn. De temperatuur blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
      • Arjanne

        Ja, precies, daarom vroeg ik het me af! Thanks! Misschien een idee om dit vast bij recepten te zetten? Hoe groot de gebruikte bakvorm is? :).
        Hopelijk heb ik snel tijd om dit recept uit te proberen! :)

  2. Anne

    Heb ze zojuist gebakken, alvast voor de visite morgen. Maar ik weet niet of ze dat gaan halen hoor! Jammie :)

    Beantwoorden
  3. Marlou

    Hoe kan ik ze het beste bewaren tot de volgende dag? In een afgesloten trommel of beter op een andere manier? Het ruikt in ieder geval heerlijk. Straks eerst maar eens voor proeven!

    Beantwoorden
  4. Elseline

    Ik heb deze blondjes al meerdere keren gemaakt en ze zijn elke keer weer een succes! Alleen krijg ik ze niet altijd gelijkmatig gaar, terwijl het beslag toch wel (redelijk) gelijkmatig over de vorm verdeeld was. Alleen was de ene kant veel eerder gaar dan decanteren kant…..
    Nog tips om te zorgen dat die gelijkmatiger gaart? Ik gebruik trouwens een glazen vorm en de oven staat op hetelucht… Ik weet niet of dat nog uit maakt?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Als de Blondies niet gelijkmatig reageren dan ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan de oven, deze verwarmt dan aan een kant sneller dan aan de andere kant. Je kunt de bakvorm halverwege de baktijd even draaien :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.