Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

Oh man, zo af en toe vraag ik me wel eens af wat ik mezelf aan doe hoor. Ik krijg gemiddeld een paar keer per dag de vraag wat ik met al dat lekkers doe dat ik maak en hoewel ik alles proef gaat vrijwel alles vervolgens weg. Weg als in: met Tim mee naar het werk, weggooien doe ik niet zo snel. Maar met sommige dingen is het echt héél erg lastig om het slechts bij één hapje te laten. Zo ook met deze karamelrepen met stroopwafel en marshmallows. Ik bedoel, ik ben overal instant fan van als het maar iets met stroopwafel te maken heeft maar deze karamelrepen vormen wel de crème de la crème, wat zijn ze gru-we-lijk lekker en wat zijn ze gruwelijk slecht. Het gevaar in deze dingen zit hem in het feit dat ze zo snel klaar zijn denk ik. Je staat letterlijk 10 minuten in de keuken en een paar uur laten zit je met een dozijn karamelrepen waar je vervolgens niet vanaf kunt blijven. Beter maak je ze dus als je visite verwacht of als je ergens moet trakteren want deze bad boys wil je liever niet in de koelkast hebben liggen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

No ratings yet

Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

Porties12 repen

Ingrediënten

  • 5 grote stroopwafels in grove stukken gesneden
  • 75 gr mini marshmallows
  • 1 blikje gecondenseerde melk 400 gr
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gr boter
  • 150 gr melkchocolade

Instructies

  • Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker en gecondenseerde melk toe.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel zo'n 10 - 15 minuten onder af en toe doorroeren koken tot het een dikke karamel vormt.
  • Schenk de karamel bij de stroopwafels en mini marshmallows in een kom en schep het geheel om.
  • Stort de mix in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 centimeter.
  • Smelt de melkchocolade en sprenkel dit over de karamelmix in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm minimaal twee uur in de koelkast zodat de karamel kan opstijven. Ik raad je aan de bakvorm 30 minuten voor het aansnijden van de karamel in de vriezer te zetten zodat de karamel nog iets harder kan worden.
  • Snijd de karamelplak in 12 repen en bewaar ze in de koelkast.

Join the Conversation

  1. Hoi Sabine,

    Ik heb deze repen meerdere malen gemaakt echter smelt bij mij alles de stroopwafels en de mini marsmalows. Wat gaat er verkeerd.

    1. Sabine Author says:

      Dan is de karamel te warm. Laat hem iets afkoelen voordat je de andere ingrediënten erdoor schept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close