Kerst-dripcake
Kerst-dripcake
Kerst-dripcake
Kerst-dripcake
Porties
1taart (24 cm)
Porties
1taart (24 cm)
Ingrediënten
Voor het biscuit:
  • 1pak Dr. Oetker Basismix Biscuit taart
  • 5 eieren
  • 50ml water
  • 200gr kersenjam
Voor de botercrème*:
  • 25gr bloem
  • 125ml melk
  • 100gr boter– op kamertemperatuur
  • 100gr poedersuiker
  • 1/2tl vanille-aroma
Voor de chocoladeganache**:
  • 100ml slagroom
  • 100gr pure chocolade
Instructies
  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de Dr. Oetker Basismix Biscuit taart en vet een springvorm van 24 cm goed in.
  2. Klop de eieren even kort op en voeg hier vervolgens de bakmix en het water aan toe. Klop het geheel nu tot een luchtig beslag dat helemaal wit is gekleurd. Klop je met de keukenmachine dan kost dit je zo’n 5 minuten op de hoogste stand. Je wilt het beslag echt in volume verdubbeld hebben.
  3. Stort het biscuitbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak het biscuit in het midden van de oven in 30-40 minuten helemaal gaar. Laat het biscuit volledig afkoelen.
  4. Snijd zodra de taart is afgekoeld en je verder gaat met decoreren de taart doormidden. Smeer de onderste helft in met de kersenjam en leg de bovenste helft van de taart hier weer bovenop.
  5. Maak de botercrème door de bloem en de melk in een steelpannetje aan de kook te brengen. Roer dit constant door tot een dik mengsel ontstaat. Laat dit afkoelen naar kamertemperatuur.
  6. Klop ondertussen de boter met de poedersuiker luchtig en voeg hier de vanille-aroma aan toe. Voeg hier ook het afgekoelde melkbeslag aan toe en klop het geheel tot een egale botercrème.
  7. Smeer de hele taart in met een dun laagje van de crème.
  8. Maak de ganache door de slagroom in een steelpannetje te verwarmen.
  9. Haal het pannetje van het vuur zodra de slagroom warm is en roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten.
  10. Schenk de ganache in een spuitzak (of gebruik een ziplockbag en knip hier een hoekje vanaf) en spuit de ganache langs de rand van de taart. Laat het hier en daar naar beneden drippen.
  11. Decoreer de taart verder naar wens en bewaar hem in de koelkast of serveer de taart direct.
Notities

*Deze botercrème kun je ook gebruiken als extra vulling voor de taart. Geen zin om het helemaal zelf te maken? Gebruik dan de Dr. Oetker mix voor botercrème.

**Vind je het maken van ganache teveel gedoe? Gebruik dan Dr. Oetker Choco glazuur.