Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nóóit van Chimichanga’s had gehoord tot iemand via YouTube het verzoek indiende voor een recept. Natuurlijk ben ik even op onderzoek uitgegaan en ik denk dat je Chimichanga’s het beste kunt vergelijken met gefrituurde burrito’s. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar van die omschrijving werd ik in ieder geval dolgelukkig. En toch had ik geen zin om een pan hete olie aan te zetten op het moment dat ik zelf aan de slag ging met het maken van Chimichanga’s. Hoe ik dat heb opgelost? Nou, door gewoon de oven te gebruiken eigenlijk. Ik weet dan ook niet of ik mijn variant echt wel Chimichanga’s mag noemen of dat het toch burrito’s zijn geworden maar blij werd ik er in ieder geval wel van. Het is een super leuk (en vullend!) maaltje en met de vulling van de wraps kun je naar hartenlust variëren. Ikzelf ben gegaan voor mijn favoriete Mexicaanse ingrediënten zoals kip, jalapeños, zwarte bonen en mais maar mocht je liever vegetarische Chimichanga’s willen maken dan kan dat natuurlijk ook makkelijk. Serveer de Chimichanga’s met citroen, verse guacamole en zure room en ik garandeer je dat je vol zit na één zo’n gevulde wrap.

Kip Chimichanga's

Kip Chimichanga's
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3stuks stuks
Ingrediënten:
  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 tomaten in blokjes
  • 100 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr mais afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el jalapeños in ringen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 150 gr crème fraiche
  • 50 gr geraspte kaas cheddar of pittige kaas
  • 3 grote tortillawraps
  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilet in. Draai het vuur laag en laat de kipfilet in 12 - 15 minuten zachtjes gaarkoken. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
  3. Fruit ondertussen de ui en knoflook in een koekenpan aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomaten, zwarte bonen, mais, jalapeños en de specerijen aan de ui en knoflook toe. Schep het geheel goed om en laat zo'n 5 minuten bakken.
  4. Laat de groenten uitlekken als er veel vocht is vrijgekomen en doe ze vervolgens samen met de geplozen kip in een kom. Schep de crème fraîche en geraspte kaas door het mengsel.
  5. Schep een deel van de chimichangavulling in het midden van een tortillawrap. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem vervolgens op, zoals je ook met een loempia zou doen.
  6. Leg de chimichanga's met de vouwrand naar beneden op de bakplaat. Smeer de bovenkant van de wraps in met olijfolie.
  7. Bak de chimichanga's in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Melanie Huyghe

    Ik ben al een hele tijd van plan om pulled chicken te maken. Door het zien van dit recept zal het er deze week van komen! Op naar AH voor alle ingrediënten :-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.