Kip Chimichanga's
Kip Chimichanga’s
Kip Chimichanga's
Kip Chimichanga’s
Porties
3stuks
Porties
3stuks
Ingrediënten
  • 200gr kipfilet
  • 1 uigesnipperd
  • 1teentje knoflookfijngehakt
  • 2 tomatenin blokjes
  • 100gr zwarte bonenafgespoeld en uitgelekt
  • 100gr maisafgespoeld en uitgelekt
  • 1el jalapeñosin ringen
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/2tl komijnpoeder
  • 150gr crème fraiche
  • 50gr geraspte kaascheddar of pittige kaas
  • 3grote tortillawraps
  • 1el olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilet in. Draai het vuur laag en laat de kipfilet in 12 – 15 minuten zachtjes gaarkoken. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
  3. Fruit ondertussen de ui en knoflook in een koekenpan aan tot het goed begint te geuren. Voeg de tomaten, zwarte bonen, mais, jalapeños en de specerijen aan de ui en knoflook toe. Schep het geheel goed om en laat zo’n 5 minuten bakken.
  4. Laat de groenten uitlekken als er veel vocht is vrijgekomen en doe ze vervolgens samen met de geplozen kip in een kom. Schep de crème fraîche en geraspte kaas door het mengsel.
  5. Schep een deel van de chimichangavulling in het midden van een tortillawrap. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem vervolgens op, zoals je ook met een loempia zou doen.
  6. Leg de chimichanga’s met de vouwrand naar beneden op de bakplaat. Smeer de bovenkant van de wraps in met olijfolie.
  7. Bak de chimichanga’s in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.