Kip Hawaï, oftewel kip met ananas, is een klassieke combinatie. Helemaal in deze maanden! Het spookte al langere tijd door mijn hoofd om een recept te maken voor een Kip Hawaïburger. Echter wilde ik dit recept niet te afgezaagd maken want zo’n burger is al door veel meer mensen gemaakt. Uiteindelijk kwam ik op het idee om het brood te vervangen en in de plaats daarvan ananasschijven te gebruiken. Helaas was er op het moment dat ik deze burgers maakte NERGENS verse ananas verkrijgbaar (maar echt…) en heb ik ananas uit blik gebruikt. Beloof me echter dat je verse ananas in schijven snijdt voor deze burgers. Dat maakt ze namelijk nóg lekkerder. Verder zijn ze vrij simpel, zonder al teveel poespas. Dat hebben deze Kip Hawaïburgers namelijk totaal niet nodig.

Kip Hawaiiburger

Kip Hawaïburger
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten:
 • 4 dikke plakken ananas
 • 250 gram kipgehakt
 • 1 rode ui
 • 2 tomaten
 • 2 handjes ijsbergsla
 • kiemgroenten
Bereidingswijze:
 1. Grill de plakken ananas onder de grill of op de barbecue tot ze mooie strepen hebben. Een lichte kolensmaak is heerlijk bij deze burgers dus gebruik de barbecue als dit kan.
 2. Kneed het kipgehakt even goed door en vorm twee burgers van het vlees. Grill ook deze onder de grill of op de barbecue tot ze gaar zijn.
 3. Snijd de uien in halve ringen en bak deze op middelhoog vuur in 15 - 20 minuten goed zacht.
 4. Verdeel een beetje ijsbergsla over twee plakken gegrilde ananas. Leg hier de kipburgers bovenop.
 5. Top de Kip Hawaïburgers af met de plakjes tomaat, zachte rode ui en wat kiemgroenten. Dek af met de andere plakken ananas en serveer de burgers direct.

*Ik koop mijn kipgehakt altijd op de markt en daar verkopen ze enkel voorgekruid gehakt. Ik breng mijn burgers dan ook verder niet op smaak. Dien je dat nog wel te doen, gebruik dan knoflook, ei, paprikapoeder en cayennepeper voor de smaak.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.