Kipgehaktballetjes met Parmezaan
Kipgehaktballetjes met Parmezaan
Porties
25-30balletjes
Porties
25-30balletjes
Ingrediƫnten
  • 3 witte boterhammenzonder korst
  • melk
  • 600gram kipgehaktgekruid
  • 100gram Parmigiano Reggianovlokken
  • 2takjes basilicumfijngesneden
  • peper
  • zout
  • een klont roomboterom in te bakken
Instructies
  1. Leg de boterhammen in een kom met melk en knijp ze daarna uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook de rest van de ingredienten toe (behalve de roomboter) en kneed goed door elkaar. Kneed er vervolgens 25-30 balletjes van.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak een deel van de balletjes kop op hoog vuur bruin. Laat ze daarna op middelhoog vuur garen. Niet te lang, zodra ze gaar zijn mogen ze van het vuur af. Herhaal dit met de rest van de balletjes.
  3. Serveer op een schaal met nog wat extra Parmigiano over de balletjes geraspt.
Notities

Zowel warm als koud lekker.