Kippendijen met tomatensalsa en mozzarella
Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella
Kippendijen met tomatensalsa en mozzarella
Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingredi├źnten
  • 4 kippendijenzonder vel en bot
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1/2tl uipoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 1bosje peterselie10 gr
  • 1teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40gr mozzarella
  • sap van een halve limoen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  2. Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
  3. Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
  4. Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
  5. Zet de ovenschaal 30 – 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
  6. Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.