Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella
Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella
OMF…kookt
Diner
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
4
kippendijen
zonder vel en bot
1
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
uipoeder
1
tl
paprikapoeder
peper en zout
2
tomaten
1
bosje
peterselie
10 gr
1
teentje
knoflook
1
sjalot
40
gr
mozzarella
sap van een halve limoen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
Zet de ovenschaal 30 – 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.