Gelukkig nieuw jaaaaaaaaar! Hopelijk hebben jullie allemaal een spetterend uiteinde en een feestelijk begin gehad afgelopen nacht? Ik kan het bijna niet geloven, het is gewoon echt alweer 2019… Het jaar waarin OMF hopelijk (nog) meer gaat groeien, het jaar waarin ik officieel kantooreigenaar ben, mijn kleine dreumes alweer 2 wordt, er ontzettend toffe dingen staan te gebeuren. Oh man, bring it on! Ik had ervoor kunnen kiezen om vandaag geen recept online te zetten maar dat vond ik ook zo kaal. Dus ach, hoppakee dan maar.

Deze kipstoof met kasteelbier maakte ik in de beginjaren van OMF al. Toen was het recept echter voorzien van een foto die er alles behalve appetijtelijk uit zag en bovendien was het recept ook wel toe aan een upgrade. Vandaar dat ik hem voor vandaag in een nieuw jasje heb gestoken! Het is vandaag 1 januari en ik kan het me helemaal voorstellen als je nog niet zoveel zin hebt om de keuken in te duiken, maar ik wil je het recept in ieder geval vast meegeven ter inspiratie. Deze kipstoof is een stuk lichter dan stoofvlees gemaakt met rundvlees en daardoor vind ik hem ideaal om het nieuwe jaar goed mee te beginnen. Het fijne aan het gebruik van kip is ook dat deze stoofpot een stuk sneller klaar is, na een uurtje kun je al aan tafel namelijk – een stuk sneller dan bij klassieke stoofvlees gerechten!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kipstoof in kasteelbier

Kipstoof in kasteelbier

Kipstoof met kasteelbier
Recept printen
Stemmen: 5
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 600 gr kippendijen - zonder bot, in grove stukken
  • 125 gr gerookte kalkoenreepjes
  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 winterpeen - in partjes
  • 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml kippenfond
  • 1 flesje Kasteelbier Donker
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Smelt een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de kippendijen rondom bruin.
  2. Voeg de gerookte kalkoenreepjes, uien en knoflook aan de kip toe en leg ook de takjes rozemarijn in de pan. Schep het geheel goed om en bak even kort mee.
  3. Doe dan de champignons en winterpeen in de pan en schep ook de groenten er nog eens goed door.
  4. Schenk de kippenfond en het kasteelbier bij de rest van de ingrediënten en breng dit aan de kook.
  5. Draai zodra het vocht kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de kippendijen in 50-60 minuten gaar.
  6. Haal de kale takjes rozemarijn uit de pan en breng de stoofschotel op smaak met peper en zout.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.