Koken (en reviewen) met Tim: Bierbrood

Een poosje geleden nam ik een video op met Tim waarin we Amerikaans snoep proefden. Op YouTube viel deze video erg in de smaak en daarom leek het me leuk om nog eens samen met Tim te filmen. Ik reed naar Xenos met als doel daar ‘gekke’ dingen te halen die we konden proeven toen ik stuitte op een fles Beer Bread Baking Mix. Een broodbakmix waar je bier aan toe moet voegen om er vervolgens een lekker brood mee te kunnen bakken. De omschrijving zag er lekker uit: brood met bier (duh), voorzien van knoflook en kruiden. Omdat ik wel erg nieuwsgierig werd naar deze mix besloot ik die mee te nemen en in de video van vandaag ga ik samen met Tim aan de slag om dit brood te maken. Is het wat? Wordt het bierbrood wel luchtig en proef je het bier goed? Check it out! 


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bierbrood

Bierbrood

No ratings yet

Koken (en reviewen!) met Tim: Bierbrood

Porties1 brood

Ingrediënten

  • 1 fles Beer Bread Baking Mix gekocht bij Xenos
  • 340 milliliter van je favoriete bier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bodem van een springvorm (of gebruik een broodbakvorm, nog beter) met een vel bakpapier.
  • Doe de broodbakmix in een kom en schenk hier het bier bij. Roer het geheel met een houten lepel of pannenlikker tot een egaal beslag.
  • Stort het broodbeslag in de springvorm.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 45 - 50 minuten gaar. Testen of het brood gaar is kun je door op de bovenkant van het brood te kloppen. Als dit hol klinkt is het brood gaar!

Join the Conversation

  1. Cindy says:

    Zelf nog een keertje lijkt me een top idee!

  2. Leuk, en wat een makkie met zo’n pak mix van de Xenos! Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt..

  3. Nicole says:

    Wat een superleuke video! jullie zijn een leuk stel en vind die interactie super ;)

  4. Roxanne says:

    Leuk cadeau idee! Maar inderdaad, wel wat duur voor zo’n klein broodje. Al ben ik wel benieuwd hoe het smaakt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close