Jaren geleden zag ik wel eens wat voorbij komen over chiapudding maar nooit besteedde ik daar echt veel aandacht aan. Ik heb het nooit zo gehad op ‘superfoods’ en chia valt daar voor mij toch onder. Toen Viv en ik afgelopen oktober in IJsland waren, waren we op het vliegveld op zoek naar iets wat we even snel konden eten. Iets lichts, iets kleins en iets dat niet zo heel ongezond was want we zouden doorvliegen naar New York en daar al meer dan genoeg ongezonde dingen eten. In een vitrine zagen we chiapudding staan, afgetopt met mango en een beetje kokos. Het was niet heel duur (da’s een unicum voor IJsland!) en dus besloten we dat maar te kopen. En WOW, was ik even positief verrast. Ik vond die chiapudding echt onwijs lekker, voelde bijna alsof we een toetje naar binnen werkten – haha. Sindsdien stond chiapudding op mijn lijstje om zelf eens te maken en vandaag deel ik mijn recept voor kokos-chiapudding met je. Het is belachelijk makkelijk om te maken, eigenlijk mag het niet eens een recept heten, maar ik wilde je deze ‘vondst’ niet onthouden als je net zo’n spuitelf bent als ik en het nog niet eerder hebt gegeten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kokos-chiapudding

Kokos-chiapudding

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Kokos-chiapudding
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 8 el chiazaadjes
  • 500 ml kokosdrink
  • rood fruit naar smaak
  • 2 tl geraspte kokos
Bereidingswijze:
  1. Doe de chiazaadjes in een maatbeker en schenk hier de kokosdrink bij.
  2. Roer het geheel even goed door om te zorgen dat de chiazaadjes niet aan elkaar gaan klonteren.
  3. Schenk vervolgens het mixje in twee glazen.
  4. Dek de glazen af met een beetje plasticfolie en zet de chiapudding bij voorkeur een nacht in de koelkast. Het mixje krijgt op deze manier een jelly-achtige structuur en wordt stevig genoeg om met een lepel te eten.
  5. Top de volgende ochtend de chiapudding af met het verse fruit en de geraspte kokos. Serveer de kokos-chiapudding direct.

2 reacties

  1. Soraya

    Ooooh ik zag dit laatst bij de Ekoplaza maar het leek me zo niet lekker dat ik het heb laten staan nu toch maar eens in huis halen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.