Al maanden stond er bij mij in de kast een blik gecondenseerde kokosmelk te verstoffen. Nu heb ik een hele poos geleden al een keer Bountyfudge gemaakt en omdat gecondenseerde melk zich gewoon heel goed leent voor het maken van fudge, besloot ik nogmaals aan de slag te gaan met fudge. Ook een beetje omdat fudge gewoon mijn ding is. Ik maakte van de gecondenseerde kokosmelk uiteindelijk kokosfudge en voegde daar Malteser’s aan toe. Omdat het geheel iets minder simpel te maken voegde ik er een koekbodem aan toe, héérlijk. Het resultaat zie je in onderstaande video.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kokosfudge met Malteser's

Kokosfudge met Malteser's
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
20stuks stuks
Ingrediënten:
  • 250 gr Mariabiscuits
  • 175 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr witte chocolade
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk 320 gr
  • 150 gr Maltesers
Bereidingswijze:
  1. Bekleed een bakvorm van 20x20cm met een vel bakpapier.
  2. Verkruimel de Mariabiscuitjes en smelt 175 gr roomboter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de mix in de bakvorm. Druk goed aan en zet de vorm in de koelkast.
  3. Doe de witte chocolade samen met 25 gram roomboter in een steelpan en zet dit op laag vuur. Verwarm het geheel tot de boter en de chocolade bijna gesmolten zijn.
  4. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en schep het geheel goed om. Verwarm door tot een dik, stroperig mengsel ontstaat.
  5. Schep tot slot de Maltesers door het fudgemengsel en stort het geheel in de bakvorm.
  6. Laat de kokosfudge minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.