Als je mijn Reishonger kookboek in je bezit hebt dan weet je dat ik dól ben op Mango & Sticky Rice, het is by far mijn favoriete Thaise dessert. Rijst als toetje is voor mij nooit heel ongewoon geweest, mijn moeder at vroeger namelijk regelmatig rijstepap. Toen snapte ik er niets van maar tegenwoordig weet ik beter. Hoewel het flink vullend is, is rijstepap juist lekker als toetje, zeker wanneer je het combineert met zoete ingrediënten. En dat is precies wat ik met mijn kokosrijstepap met mango ook heb gedaan. Het is een twist op de oldschool rijstepap zoals iedereen hem kent en het doet met denken aan de Mango & Sticky Rice uit Thailand maar dan iets makkelijker om te maken. Daarnaast pas het natuurlijk ideaal bij de zomer wanneer de mango’s op hun lekkerst zijn. Eet deze kokosrijstepap met mango als toetje (maak de porties dan eventueel nog wat kleiner) of doe eens gek en serveer het als ontbijt. Ik garandeer je dat je de komende uren wel even verzadigd bent.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kokosrijstepap met mango

Kokosrijstepap met mango

Kokosrijstepap met mango
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 100 gr dessertrijst
  • 500 ml kokosmelk
  • snuf kaneel
  • 2 el kristalsuiker
  • verse mango
  • geroosterde zwarte sesamzaadjes
  • geraspte kokos
Bereidingswijze:
  1. Doe de rijst, kokosmelk, kaneel en kristalsuiker bij elkaar in een pannetje. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  2. Kook de rijst gedurende 12 minuten onder af en toe doorroeren tot de rijst romig is geworden.
  3. Laat de rijstepap afkoelen in de koelkast of eet hem warm. Garneer de pap met verse mango, de geroosterde zwarte sesamzaadjes en geraspte kokos.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Danella

    Ik ben ook gek op rijstepap. Een keer gegeten bij een Indisch restaurant en sindsdien maak ik het ook vaak thuis. Combinatie met kokos lijkt me ook heel lekker.

    Beantwoorden
  2. Felicia

    vraagje: gebruik je kokosmelk waarmee je ook kunt koken (om curry te maken bijv) of degene die te vinden is bij de plantaardige melk (als alternatief voor sojamelk)?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.