Ik ken maar weinig mensen die niet dol zijn op krokante kip. Ik bedoel, hallo KFC! Wij eten thuis relatief vaak kip en als ik dan moet kiezen heb ik het liefst of een hele kip, of kippendijen of krokante kip. Ook Vic is er dol op. Kipnuggets bijvoorbeeld? Hij verslindt ze! Het stond al een tijdje op mijn lijstje om Kip-Parmezaan te maken, kipfilet in een krokant jasje van paneermeel en Parmezaanse kaas. Zelf gebruikte ik voor dit recept panko, een soort broodkruim dat vaak in de Japanse keuken wordt gebruikt. Panko maakt het eindresultaat een stuk krokanter dan paneermeel en ook in de oven werkt het erg goed. En ach, als we dan toch al bezig zijn met kaas mag er ook nog wel wat extra kaas over de kip in de vorm van mozzarella. Ideetje naar aanleiding van een surfsessie op Pinterest. Lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Krokante Kip-Parmezaan

Krokante Kip-Parmezaan
Recept printen
Stemmen: 5
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 3 kipfilets
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr Panko
  • 75 gr parmezaan - geraspt
  • 100 gr gezeefde tomaten - met knoflook
  • 2 bollen mozzarella - in plakken
  • peper en zout
  • verse basilicum
Bereidingswijze:
  1. Halveer de kipfilets op zo'n manier dat je twee plattere kipfilets krijgt.
  2. Roer de bloem en eieren door elkaar tot een papje en schep de Parmezaan door de Panko.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Wentel ze vervolgens door het bloemmengsel.
  5. Wentel de kipfilets vervolgens door het panko en Parmezaan beslag en leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat.
  6. Schuif de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven tot de korst van de kip krokant is en bruin kleurt.
  7. Haal de kipfilets uit de oven en leg de plakjes mozzarella op de kipfilets. Schuif de krokante kip nog even onder de grill tot de mozzarella is gesmolten.
  8. Verwarm de gezeefde tomaten in een pannetje en schep deze over de krokante kip-parmezaan. Maak af met verse basilicum.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Carolien

    Vanavond de kip parmazaan gemaakt. Was erg makkelijk om te maken. Bij het opeten moesten we uitkijken dat we onze vingers niet erbij op aten. Wat een heerlijk recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.