Hoe dol ik ook ben op een goede reep chocolade, bonbons winnen het voor mij altijd. Zeker als ze gevuld zijn met praliné of iets krokants hebben. Rond de kerst afgelopen jaar kregen we zóveel doosjes bonbons (Tim ook!) en hoewel ik me nog enigszins heb kunnen inhouden, ging een doos bonbons van Leonidas er binnen een week compleet doorheen. Dat zegt genoeg dacht ik zo. In de video van vandaag maak ik zelf bonbons. Weliswaar in een iets andere vorm en iets anders van formaat, maar deze krokante pindakaasbonbons met gezouten karamel moet je echt een keer gemaakt hebben. Je hebt er slechts vier ingrediënten voor nodig en je bent er ook nog eens niet zoveel tijd aan kwijt. Het resultaat daarentegen is dik de moeite waard en ik gok dat ze het niet heel lang volhouden in de koelkast.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Krokante pindakaasbonbons met gezouten karamel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Krokante pindakaasbonbons met gezouten karamel

Krokante pindakaasbonbons met gezouten karamel
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
20stuks stuks
Ingrediënten:
  • 50 gr gepofte rijst
  • 175-200 gr pindakaas
  • 1 buisje Dr. Oetker salted caramel crisp
  • 250 gr melkchocolade
Bereidingswijze:
  1. Doe de gepofte rijst, pindakaas en caramel crisp bij elkaar in een kom. Schep dit goed om tot er een plakkerig mengsel ontstaat.
  2. Maak je handen vochtig en vorm kleine balletjes van het mengsel. Leg deze op een met bakpapier bekleed bordje.
  3. Zet de bonbonnetjes na het vormen minimaal 2 uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer zodat ze stevig kunnen worden.
  4. Smelt de melkchocolade au bain-marie en wentel de hard geworden pindakaasbonbons door de gesmolten chocolade.
  5. Zet de krokante pindakaasbonbons nog heel even terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Lianne

    Ziet er lekker uit zeg! Ik heb de gepofte rijst al in huis. :) Ik heb alleen een chocolade variant gekocht, want de Boons had geen ‘normale’ variant. Maar chocolade is denk ook niet verkeerd.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.